Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Texaská motorovka řízla do Djanga i Hobita

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
silver linings playbook má stále málo kín ted a kniha vyšla iba nedávno. neboj sa, keď sa začne oscarový buzz tak sa na to začne chodiť ako na slumdog millionaire :)
250474
silver linings playbook má stále málo kín ted a kniha vyšla iba nedávno. neboj sa, keď sa začne oscarový buzz tak sa na to začne chodiť ako na slumdog millionaire :)
0 0
reagovat
Ted opět ruluje. Chtělo by se mi to číst týden co týden - díky :D. A jinak opravdu vydařený víkend!
250468
Ted opět ruluje. Chtělo by se mi to číst týden co týden - díky :D. A jinak opravdu vydařený víkend!
0 0
reagovat
Díky, Tede.

Ok, já se přiznám. Neubránil jsem se pokušení. :D Ale v kině Djanga stejně neminu, tak snad mi nikdo nemusí sekat prsty...
250402
Díky, Tede. Ok, já se přiznám. Neubránil jsem se pokušení. *:D* Ale v kině Djanga stejně neminu, tak snad mi nikdo nemusí sekat prsty...
0 0
reagovat
Komentář napsán chvíli po vydání nedělních tržeb na BOM, ale byl jaksi pozapomenut. Tak ho sem dávám až teď :)

Skvělej víkend, nízký propady, zaslouží si to po delší době zase rozvést...
Předem se omlouvám za překlepy a hrubky. Psáno tak trochu ve spěchu, ale to mě samozřejmě neomlouvá.

1. Texas Chainsaw 3D
Ať se nám to líbí anebo ne, rozhodně úspěch... Očekávalo se spíš 15-18 mega. Rozpočet v týhle chvíli není známý, ale divil bych se, kdyby byl vyšší než 20 mega. Vzhledem k všeobecně známému "tvůrci dostávají za první narvaný víkend od kinařů víc než za další týdny" ratiu to na sebe vydělá jenom z kin v USA, a vůbec nevadí, že s klasickým hororovým poklesem tržeb to nepřeleze 50 mega. Uvedením ve zbytku světa, kdy určitě vyzobnou jenom zajímavý trhy, a klasicky štedrýmu releasu hororů na všech možnejch plackách, si tady zase někdo přijde na slušný peníze. Dřív byly takovýhle otvíraky (pro horory posíláný do tolika kin) standardem, ale po minulém roce je tohle prostě úspěch.

2. Django Unchained
Famózní pokles o pouhopouhých 33 procent, který po velmi štědrých vánocích nečekal asi ani největší Tarantinovec. To, že to překoná IB a bude to nejúspěšnějí Tarantinův film, bylo jasný snad už po prvním dnu uvedení. Málokdo ale čekal, že Tarantino bude šahat po 160ti milionech jenom z USA. Při pohledu na poměr USA tržeb a zámořských tržeb u IB je jasný, že tady si zase Weinsteinovci počíhali na monstrhit. Ano, je to westernové téma, které Evropě nemusí být tak blízké jako druhá světová, ale na druhou stranu si Tarantino právě díky Inglourious Basterds nadělal plno novejch fandů z mladší generace, a díky šuškandě o jednom z nejlepších filmů roku si myslím, že to nebude mít problém atakovat 200 z Evropy a Asie. A klidně i 400 celkově. Doufám, že zasloužený úspěch. Kino to jistí, ubraňte se pokušení :D

3. Hobit
Nejvyšší pokles mezi top desítkou (45%) ale přesto žádná katastrofa a definitivní pojistka, že Hobita 300 nemine. Film mě hodně zklamal, ale začíná se ukazovat, že plno lidí si dalo druhou a třetí projekci a Hobit po úvodním menším zklamání jede podle předpokladů. V týhle chvíli ještě neznám celosvětový čísla, ale můj typ je, že je to tak na 830 ze světa a pohodlně si to kráčí pro miliardu, který dosáhne do konce tohoto měsíce. Jackson tak může v klidu pokračovat v dokončování dvojky a trojky. Plácání po zádech od studiových hlavounů budiž mu odměnou. Ale upřímně, tohle nikdy nebyl risk, ale jistota. Na to je LOTR až moc velkým fenoménem let minulých.

4 Bídníci
16 mega o víkendu, pokles o 41 procent, celkově už 103 z USA a peníze se dál točí...
Hooper si může gratulovat, že si vybral zrovna tuhle látku, protože lidi by šli do kina i na záznam z muzikálových prken. Sám sem se na ten film moc těšil, ale po přečtení zdrcujících recenzí Civala a Hlada s návštěvou kina pořád otálím. Ono trpět skoro 3 hodiny u statického odzpívání 30ti písniček se mi fakt moc nechce. Kino bude, ale tak natěšenej jako zbytek světa prostě už nejsem. Jinak co dodat, tady se při tom rozumným rozpočtu vydělávají samozřejmě obrovský prachy.

5. Parental Guidance
Ten nenápadný vzadu. Comeback Billyho Crystala, který z na první pohled nezajímávého materiálu vykouzlil hitovku, která jde do třetího týdne s 52 miliony celkově. A skvělým propadem jen 30 procent. Tady to půjde daleko přes 70 a vydělá to všem zůčastněným. A nejvíc určitě Crystalovi, u něhož bych se moc divil, kdyby nebral kromě štědrýho honoráře i procenta z tržeb. Imho skvěle zvolenej distribuční termín, v přecpaným létě by po tom neštěkl ani pes.

6. Jack Reacher
A i Tom Cruise se veze na dozvucích svátků. Na Jacka Reachera se pořád chodí a průběžných 64 mega je po vlážném otvíráku prostě úspěch. Cruise neprodělá, ale na sequel to podle mě stačit nebude. Tom netočí filmy kvůli tomu, aby se zaplatily...

7. This is 40
Po prvním víkendu 11.5 mega, po třetím 54. Tomu se říká, přátelé, síla Vánoc. Nevěřím tomu, že se na tenhle film snad někdo těšil. Nezajímavé postavy z Knocked Up, 100x propírané téma, Apatow prožívající tvůrčí krizi (koukněte na jeho 3 poslední produkovaný filmy)… Navíc protivná Leslie Mann, která sice byla fajn v 17 Again, ale poslední dobou mě (ani nevím proč) vyloženě sere. Apatow podle mě může děkovat tomu, že o svátkách určitá sorta diváků prostě neměla na co chodit. Překvapivě nízkej 30ti procentní propad.

8. Lincoln
Průběžných 144 mega a potvrzení toho, co sem psal už před několika týdny. Až se budou psát žebříčky největších Box office překvapení minulýho roku, Spielberg a sprostej Méďa prostě musí okupovat první 2 místa. Upřímně, kdo by to po War Horse čekal. Všichni jenom nadávali, co si to zase vybral za látku, proč už netočí to vesmírný sci-fi, a on takhle (co se financí týče) všem vypálil rybník.

9. The Guilt Trip
Asi jedinej film, kterej měl co dočinění s uvedením v US kinech přes svátky a nevydělá si na sebe. Enough said. Jakýho vola mohlo napadnout dát do jednoho filmu Barbru Streisand a Setha Rogena?

10. Promised Land
Ok, tak ne jedinej film. Matt Damon údajně napsal vyloženě marnej film, kterej ze 1700 kin nebyl schopnej vydolovat ani 5 mega. Kvůli Mattovi mě to mrzí, ale na někoho ten černej Pitr padnout musel. To už by ten víkend jinak fakt neměl chybu.

Dále stojí za zmínku...

12. Silver Linings Playbook - filmovými labužníky dychtivě očekávaný film, který (z pro mě neznámého důvodu) v USA nesbírá desítky milionů tak rychle, jak by člověk po té šuškandě očekával. Tohle opravdu nevydělá víc, než na první pohled hrozný This is 40? Svět není spravedlivej. A kecy o nezávislárně neberu. Juno bylo taky indie...

13. Skyfall - miliarda to nezastavila, tohle díky Číně bude top 8-7 všech dob. Bond se teďka bude točit sakra rychle, uvidíte.

14. Life of Pi - pomalá ale jistá pouť k očekávaným 100 milionům ze Států pokračuje. Stojí tu za zmínku už obřích 310 mega celosvětově a náběh na celkových 400+. Tak komu se zdál ten rozpočet 120 šílenej?

16. Zero Dark Thirty - tak tady bacha. To, že to dělalo obří čísla z 5ti kin se dalo svést na NY a LA projekce. Ale expandovat do pouhých 60ti kin a mít při tom neuvěřitelnej průměr 45 000 dolarů na kino? 2.75 mega z 28x menšího množství kin, než měl k dispozici Damon se svým Promise Land, který neudělalo ani 5 mega. Pouť za odděláním UBL bude v následujících týdnech sledovat každej druhej Američan a kromě toho, že to uzme nejvíc oskarů (ta zrzka ho dostane, dejte na mě), je už teď jasný, že se tady půjde za 100 mega.

A dál fakt jenom ve zkratce :D

Rise of the Guardians nakonec těch vytouženejch 100 milionů za velkou louží fakt udělá, ale stejně je to propadák jak Brno (Praha, Ostrava). Nedávno vyšel na Deadline Hollywood článek, kde bylo řečeno, že Dreamworks museli kvůli přepalenýmu rozpočtu a obrovský reklamní kampani odepsat 100 mega jenom kvůli tomuhle filmu. Ouch.

Twilight si jde pro 295 z USA a 840 celosvětově. Nestojí to za řeč jenom kvůli tomu, že to všichni čekali...

A to stačí.... :D

Kdo to dočetl až sem, tak mám pro něj link
250400
Komentář napsán chvíli po vydání nedělních tržeb na BOM, ale byl jaksi pozapomenut. Tak ho sem dávám až teď :) [b]Skvělej víkend[/b], nízký propady, zaslouží si to po delší době zase rozvést... Předem se omlouvám za překlepy a hrubky. Psáno tak trochu ve spěchu, ale to mě samozřejmě neomlouvá. [b]1. Texas Chainsaw 3D[/b] Ať se nám to líbí anebo ne, rozhodně úspěch... Očekávalo se spíš 15-18 mega. Rozpočet v týhle chvíli není známý, ale divil bych se, kdyby byl vyšší než 20 mega. Vzhledem k všeobecně známému "tvůrci dostávají za první narvaný víkend od kinařů víc než za další týdny" ratiu to na sebe vydělá jenom z kin v USA, a vůbec nevadí, že s klasickým hororovým poklesem tržeb to nepřeleze 50 mega. Uvedením ve zbytku světa, kdy určitě vyzobnou jenom zajímavý trhy, a klasicky štedrýmu releasu hororů na všech možnejch plackách, si tady zase někdo přijde na slušný peníze. Dřív byly takovýhle otvíraky (pro horory posíláný do tolika kin) standardem, ale po minulém roce je tohle prostě úspěch. [b]2. Django Unchained[/b] Famózní pokles o pouhopouhých 33 procent, který po velmi štědrých vánocích nečekal asi ani největší Tarantinovec. To, že to překoná IB a bude to nejúspěšnějí Tarantinův film, bylo jasný snad už po prvním dnu uvedení. Málokdo ale čekal, že Tarantino bude šahat po 160ti milionech jenom z USA. Při pohledu na poměr USA tržeb a zámořských tržeb u IB je jasný, že tady si zase Weinsteinovci počíhali na monstrhit. Ano, je to westernové téma, které Evropě nemusí být tak blízké jako druhá světová, ale na druhou stranu si Tarantino právě díky Inglourious Basterds nadělal plno novejch fandů z mladší generace, a díky šuškandě o jednom z nejlepších filmů roku si myslím, že to nebude mít problém atakovat 200 z Evropy a Asie. A klidně i 400 celkově. Doufám, že zasloužený úspěch. Kino to jistí, ubraňte se pokušení :D [b]3. Hobit[/b] Nejvyšší pokles mezi top desítkou (45%) ale přesto žádná katastrofa a definitivní pojistka, že Hobita 300 nemine. Film mě hodně zklamal, ale začíná se ukazovat, že plno lidí si dalo druhou a třetí projekci a Hobit po úvodním menším zklamání jede podle předpokladů. V týhle chvíli ještě neznám celosvětový čísla, ale můj typ je, že je to tak na 830 ze světa a pohodlně si to kráčí pro miliardu, který dosáhne do konce tohoto měsíce. Jackson tak může v klidu pokračovat v dokončování dvojky a trojky. Plácání po zádech od studiových hlavounů budiž mu odměnou. Ale upřímně, tohle nikdy nebyl risk, ale jistota. Na to je LOTR až moc velkým fenoménem let minulých. [b]4 Bídníci[/b] 16 mega o víkendu, pokles o 41 procent, celkově už 103 z USA a peníze se dál točí... Hooper si může gratulovat, že si vybral zrovna tuhle látku, protože lidi by šli do kina i na záznam z muzikálových prken. Sám sem se na ten film moc těšil, ale po přečtení zdrcujících recenzí Civala a Hlada s návštěvou kina pořád otálím. Ono trpět skoro 3 hodiny u statického odzpívání 30ti písniček se mi fakt moc nechce. Kino bude, ale tak natěšenej jako zbytek světa prostě už nejsem. Jinak co dodat, tady se při tom rozumným rozpočtu vydělávají samozřejmě obrovský prachy. [b]5. Parental Guidance[/b] Ten nenápadný vzadu. Comeback Billyho Crystala, který z na první pohled nezajímávého materiálu vykouzlil hitovku, která jde do třetího týdne s 52 miliony celkově. A skvělým propadem jen 30 procent. Tady to půjde daleko přes 70 a vydělá to všem zůčastněným. A nejvíc určitě Crystalovi, u něhož bych se moc divil, kdyby nebral kromě štědrýho honoráře i procenta z tržeb. Imho skvěle zvolenej distribuční termín, v přecpaným létě by po tom neštěkl ani pes. [b]6. Jack Reacher[/b] A i Tom Cruise se veze na dozvucích svátků. Na Jacka Reachera se pořád chodí a průběžných 64 mega je po vlážném otvíráku prostě úspěch. Cruise neprodělá, ale na sequel to podle mě stačit nebude. Tom netočí filmy kvůli tomu, aby se zaplatily... [b]7. This is 40[/b] Po prvním víkendu 11.5 mega, po třetím 54. Tomu se říká, přátelé, síla Vánoc. Nevěřím tomu, že se na tenhle film snad někdo těšil. Nezajímavé postavy z Knocked Up, 100x propírané téma, Apatow prožívající tvůrčí krizi (koukněte na jeho 3 poslední produkovaný filmy)… Navíc protivná Leslie Mann, která sice byla fajn v 17 Again, ale poslední dobou mě (ani nevím proč) vyloženě sere. Apatow podle mě může děkovat tomu, že o svátkách určitá sorta diváků prostě neměla na co chodit. Překvapivě nízkej 30ti procentní propad. [b]8. Lincoln[/b] Průběžných 144 mega a potvrzení toho, co sem psal už před několika týdny. Až se budou psát žebříčky největších Box office překvapení minulýho roku, Spielberg a sprostej Méďa prostě musí okupovat první 2 místa. Upřímně, kdo by to po War Horse čekal. Všichni jenom nadávali, co si to zase vybral za látku, proč už netočí to vesmírný sci-fi, a on takhle (co se financí týče) všem vypálil rybník. [b]9. The Guilt Trip[/b] Asi jedinej film, kterej měl co dočinění s uvedením v US kinech přes svátky a nevydělá si na sebe. Enough said. Jakýho vola mohlo napadnout dát do jednoho filmu Barbru Streisand a Setha Rogena? [b]10. Promised Land[/b] Ok, tak ne jedinej film. Matt Damon údajně napsal vyloženě marnej film, kterej ze 1700 kin nebyl schopnej vydolovat ani 5 mega. Kvůli Mattovi mě to mrzí, ale na někoho ten černej Pitr padnout musel. To už by ten víkend jinak fakt neměl chybu. Dále stojí za zmínku... [b]12. Silver Linings Playbook [/b] - filmovými labužníky dychtivě očekávaný film, který (z pro mě neznámého důvodu) v USA nesbírá desítky milionů tak rychle, jak by člověk po té šuškandě očekával. Tohle opravdu nevydělá víc, než na první pohled hrozný This is 40? Svět není spravedlivej. A kecy o nezávislárně neberu. Juno bylo taky indie... [b]13. Skyfall[/b] - miliarda to nezastavila, tohle díky Číně bude top 8-7 všech dob. Bond se teďka bude točit sakra rychle, uvidíte. [b]14. Life of Pi[/b] - pomalá ale jistá pouť k očekávaným 100 milionům ze Států pokračuje. Stojí tu za zmínku už obřích 310 mega celosvětově a náběh na celkových 400+. Tak komu se zdál ten rozpočet 120 šílenej? [b]16. Zero Dark Thirty[/b] - tak tady bacha. To, že to dělalo obří čísla z 5ti kin se dalo svést na NY a LA projekce. Ale expandovat do pouhých 60ti kin a mít při tom neuvěřitelnej průměr 45 000 dolarů na kino? 2.75 mega z 28x menšího množství kin, než měl k dispozici Damon se svým Promise Land, který neudělalo ani 5 mega. Pouť za odděláním UBL bude v následujících týdnech sledovat každej druhej Američan a kromě toho, že to uzme nejvíc oskarů (ta zrzka ho dostane, dejte na mě), je už teď jasný, že se tady půjde za 100 mega. A dál fakt jenom ve zkratce :D Rise of the Guardians nakonec těch vytouženejch 100 milionů za velkou louží fakt udělá, ale stejně je to propadák jak Brno (Praha, Ostrava). Nedávno vyšel na Deadline Hollywood článek, kde bylo řečeno, že Dreamworks museli kvůli přepalenýmu rozpočtu a obrovský reklamní kampani odepsat 100 mega jenom kvůli tomuhle filmu. Ouch. Twilight si jde pro 295 z USA a 840 celosvětově. Nestojí to za řeč jenom kvůli tomu, že to všichni čekali... A to stačí.... *:D* Kdo to dočetl až sem, tak mám pro něj http://2.bp.blogspot.com/-Nem98S8DpqQ/TnvYQHmEm-I/AAAAAAAAAT4/ItoyH_xabtU/s1600/L1000145.JPG
0 0
reagovat
kyller> ale nesmí se na to přijít, jak říkal svého času Wesley Snipes ;-)
250353
kyller> ale nesmí se na to přijít, jak říkal svého času Wesley Snipes ;-)
0 0
reagovat

GhostDog

Zisky hercov nebývajú z tržieb, ale z čistého zisku. Ak má štúdio šikovných účtovníkov, ktorí vytlačia film do straty, tak nedostanú nič.
250351
Zisky hercov nebývajú z tržieb, ale z čistého zisku. Ak má štúdio šikovných účtovníkov, ktorí vytlačia film do straty, tak nedostanú nič.
GhostDog
0 0
reagovat
Děkuji za zatím došlé odpovědi. S těmi procenty pro kina jsem si myslel, že je to něco kolem 50 % (v Číně to je docela skok na těch 25 %). U herců a režisérů je to tedy jasné, dostanou honorář a když si to vyjednají (protože na nich stojí film) mají procenta z tržeb. A jak je to s těmi zisky (pořád jen z tržeb za vstupenky) pro investory/studia a distributory? A zisk z prodeje DVD a BRD, případně za merchandising, to záleží také na smlouvách?
250350
Děkuji za zatím došlé odpovědi. S těmi procenty pro kina jsem si myslel, že je to něco kolem 50 % (v Číně to je docela skok na těch 25 %). U herců a režisérů je to tedy jasné, dostanou honorář a když si to vyjednají (protože na nich stojí film) mají procenta z tržeb. A jak je to s těmi zisky (pořád jen z tržeb za vstupenky) pro investory/studia a distributory? A zisk z prodeje DVD a BRD, případně za merchandising, to záleží také na smlouvách?
0 0
reagovat
pytlik: Tak ono je to na tom postavený že. Láká Spider-Man, ne ten herec. Navíc Raimiho čtyřka měla rozpočet kolem 310M a on ještě žádal navýšení o dalších 30, k tomu neustále přepisovanej scénář... Tohle se Sony hodilo. ;)
250347
pytlik: Tak ono je to na tom postavený že. Láká Spider-Man, ne ten herec. Navíc Raimiho čtyřka měla rozpočet kolem 310M a on ještě žádal navýšení o dalších 30, k tomu neustále přepisovanej scénář... Tohle se Sony hodilo. ;)
0 0
reagovat

The Joker

Tak to dostal Garfield docela "almužnu" ne? Jestli neměl ani žádný procenta. :D
250345
Tak to dostal Garfield docela "almužnu" ne? Jestli neměl ani žádný procenta. *:D*
The Joker
0 0
reagovat
Jo, obvykle se to tak bere - 55% ze Severní Ameriky a 45% ze zbytku světa. Ale z Číny dostanou jen 25%, takže by se každá země musela přepočítávat zvlášť a pak by to muselo spadnout pod polovinu z celosvětových tržeb.

A s platy herců je to všelijaké. Přece jen snímky jako Spider-Man a Transfromers pomohly pádu kultu hvězd, takže dnes si o 20M + 15% z tržeb může říct jen Depp, Smith a pár dalších lidí. U Spielberga je to, samozřejmě, automaticky. Ale třeba WB si "své" tvůrce rádo drží, takže když uspěje originální projekt, který je poháněn jménem autorů, tak jsou ty příjmy zajímavé - Nolan a DiCaprio mají oba téměř 70M za Inception, podobně i Tatum se Soderberghem vzali přes 30M za Magic Mike.
Ale zase třeba u některých sérií byly smlouvy vyjednány dost pochybně, takže se muselo platit "nulám" viz Twilight a Harry Potter. Hezky to jde vidět i u Spider-Mana, kdy Tobey Maguire bral za jedničku 4M, poté 17 za dvojku a nakonec 35M + % za díl třetí. Andrew Garfield má už ale příjmy jasně stanovené - 250k => 500k => 1M. A podobné praktiky uplatňuje i Marvel/Disney.
250343
Jo, obvykle se to tak bere - 55% ze Severní Ameriky a 45% ze zbytku světa. Ale z Číny dostanou jen 25%, takže by se každá země musela přepočítávat zvlášť a pak by to muselo spadnout pod polovinu z celosvětových tržeb. A s platy herců je to všelijaké. Přece jen snímky jako Spider-Man a Transfromers pomohly pádu kultu hvězd, takže dnes si o 20M + 15% z tržeb může říct jen Depp, Smith a pár dalších lidí. U Spielberga je to, samozřejmě, automaticky. Ale třeba WB si "své" tvůrce rádo drží, takže když uspěje originální projekt, který je poháněn jménem autorů, tak jsou ty příjmy zajímavé - Nolan a DiCaprio mají oba téměř 70M za Inception, podobně i Tatum se Soderberghem vzali přes 30M za Magic Mike. Ale zase třeba u některých sérií byly smlouvy vyjednány dost pochybně, takže se muselo platit "nulám" viz Twilight a Harry Potter. Hezky to jde vidět i u Spider-Mana, kdy Tobey Maguire bral za jedničku 4M, poté 17 za dvojku a nakonec 35M + % za díl třetí. Andrew Garfield má už ale příjmy jasně stanovené - 250k => 500k => 1M. A podobné praktiky uplatňuje i Marvel/Disney.
0 0
reagovat

GhostDOg

Nedávno mě to taky zajímalo a je to hodně individuální. Záleží to samozřejmě na konkrétní situaci a smluvních podmínkách. Často se uvádí, že by mělo jít tvůrcům 50% celosvětových tržeb, mě to moc přesné nepřijde...
250340
Nedávno mě to taky zajímalo a je to hodně individuální. Záleží to samozřejmě na konkrétní situaci a smluvních podmínkách. Často se uvádí, že by mělo jít tvůrcům 50% celosvětových tržeb, mě to moc přesné nepřijde...
GhostDOg
0 0
reagovat
A je nějaká šance, že Texas Chainsaw bude v kinech i tady u nás?
250339
A je nějaká šance, že Texas Chainsaw bude v kinech i tady u nás?
0 0
reagovat

Dotaz na zisky

Měl bych asi spíše laický dotaz, pravděpodobně na odborníky Civala nebo Teda :) Mám o tom jen mlhavou představu a třeba to bude zajímat i více čtenářů. Jak je to se zisky u filmu? Zajímá mě to pouze z pohledu tržeb ze vstupenek do kina. Kolik procent jde provozovateli kina, distributorovi a tvůrcům (investorům)? A jak je to s dalším dělením? To záleží na tom, jaké jsou smlouvy mezi režisérem, herci, investorem (studiem) a distributorem? Zrovna nedávno tu byla diskuze o honorářích Johnyho Deppa. Klidně budu rád za nějaký příklad z praxe :) Pořád tu píšete o tom, že si někdo pěkně namastí kapsy nebo naopak, tak kdo konkrétně:D
250338
Měl bych asi spíše laický dotaz, pravděpodobně na odborníky Civala nebo Teda *:)* Mám o tom jen mlhavou představu a třeba to bude zajímat i více čtenářů. Jak je to se zisky u filmu? Zajímá mě to pouze z pohledu tržeb ze vstupenek do kina. Kolik procent jde provozovateli kina, distributorovi a tvůrcům (investorům)? A jak je to s dalším dělením? To záleží na tom, jaké jsou smlouvy mezi režisérem, herci, investorem (studiem) a distributorem? Zrovna nedávno tu byla diskuze o honorářích Johnyho Deppa. Klidně budu rád za nějaký příklad z praxe *:)* Pořád tu píšete o tom, že si někdo pěkně namastí kapsy nebo naopak, tak kdo konkrétně*:D*
Dotaz na zisky
0 0
reagovat
Avari: mluvi se o pulce unora...
250333
Avari: mluvi se o pulce unora...
0 0
reagovat

Disketa

Nejde o to, jestli to neodrádí Wachovské. Jde o to, jestli to neodradí Warnery. Wachovští jim totiž nevydělávaj jako málokdo jinej. Tady to ale pro americkou pobočku nebyl až takovej šílenej průser jako u Speed racera, protože do amerických práv investovali jenom 25mega + nějakej závazek na reklamu. Zbytek tratil svět, protože aby to vůbec mohli natočit, už předem rozprodali práva úplně všude.



250327
Nejde o to, jestli to neodrádí Wachovské. Jde o to, jestli to neodradí Warnery. Wachovští jim totiž nevydělávaj jako málokdo jinej. Tady to ale pro americkou pobočku nebyl až takovej šílenej průser jako u Speed racera, protože do amerických práv investovali jenom 25mega + nějakej závazek na reklamu. Zbytek tratil svět, protože aby to vůbec mohli natočit, už předem rozprodali práva úplně všude.
Disketa
0 0
reagovat

Memphis

Neúspěch Cloud Atlasu se ovšem dal čekat, protože ten film je ve skutečnosti extrémně nedivácký (záměrně). Jen doufám, že to Wachowské neodradí dál budou točit zajímavé snímky.
250325
Neúspěch Cloud Atlasu se ovšem dal čekat, protože ten film je ve skutečnosti extrémně nedivácký (záměrně). Jen doufám, že to Wachowské neodradí dál budou točit zajímavé snímky.
Memphis
0 0
reagovat
vZeč: Daří se jim dobře, na festivalech...širokýho releasu se tam nic neanglofonního nedočká. Letos se zadařilo britskýmu Hammeru s Ženou v černém, jinak se ale evropský horory dočkají docenění až na DVD/BLU
250324
vZeč: Daří se jim dobře, na festivalech...širokýho releasu se tam nic neanglofonního nedočká. Letos se zadařilo britskýmu Hammeru s Ženou v černém, jinak se ale evropský horory dočkají docenění až na DVD/BLU
0 0
reagovat

Zero Dark T

Příští víkend se asi hromada amíků půjde podívat na to, co jim CIA spolu s Pentagonem uvařili. Bože, jak mě z toho filmu bylo zle. Zlatej Tarantino.
Pí se slušně vyšvihl a čísla Hobita jsou hned o něco krásnější. :) Zajímalo by mě datum premiéry v Číně.
250323
Příští víkend se asi hromada amíků půjde podívat na to, co jim CIA spolu s Pentagonem uvařili. Bože, jak mě z toho filmu bylo zle. Zlatej Tarantino. Pí se slušně vyšvihl a čísla Hobita jsou hned o něco krásnější. :) Zajímalo by mě datum premiéry v Číně.
Zero Dark T
0 0
reagovat
Kdo by mu to nepřál... Na druhou stranu, Cloud Atlas už asi nezachrání nic, 65 mega celkově a průser srovnatelnej se Speed Racerem.
250322
Kdo by mu to nepřál... Na druhou stranu, Cloud Atlas už asi nezachrání nic, 65 mega celkově a průser srovnatelnej se Speed Racerem.
0 0
reagovat

The Joker

Ang Lee si ty peníze zaslouží a už se těším na jeho další experiment. :+
250321
Ang Lee si ty peníze zaslouží a už se těším na jeho další experiment. *:+*
The Joker
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se