Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Argo: Představujeme nového Afflecka


ikona
KarelR
argoben affleckprwarner bros.
Pojďte se brodit záplavou pohledů na natáčení. 

Do české premiéry toužebně očekávaného Arga nám zbývá přesně 7 dní. Pro Bena Afflecka, který si díky Gone, Baby, Gone a Městu vybudoval výbornou režisérskou pověst, to bude obrovský test žánrového záběru. Zatím nám totiž servíroval jen kriminálky/detektivky a nyní poprvé opouští oblíbený Boston, aby se řádně podíval do světa.

A to rovnou do íránského Teheránu, kde v roce 1979 vypukl militantní útok na americkou ambasádu. Z téhle nebezpečné potyčky tehdy unikla šestice amerických diplomatů, kterým se podařilo schovat v domě kanadského velvyslance. Šťastný konec? Kdepak. Teprve začátek příběhu, který by zněl naprosto neuvěřitelně. Kdyby tedy nebyl zcela pravdivý...

Jak vám v hrstce featurettů opakovaně vylíčí sám Ben Affleck a jeho kolegové, schvané diplomaty bylo třeba složitě zachránit. Celou akci dostala na starost CIA, která se snažila přijít se schůdným řešením. Jak dostat šestici Američanů ze země, v níž jim při prvním kontaktu s autoritami hrozí zastřelení nebo něco ještě horšího?

Na scénu vchází Tony Mendoza (Affleck), expert na vytahování lidí z bezvýchodných situací. A v kapse má šílený plán, jímž je založení falešného filmového studia a následné "natáčení" sci-fi filmu jménem Argo. Proč? Protože pořádná sci-fi potřebuje exotické lokace, které se úplně náhodou nacházejí zrovna v Íránu. Jak do toho zapadá naše parta diplomatů? No ti jsou filmový štáb, který zkoumal lokace... a teď by mohl s trochou štěstí nasednout do letadla a společně s Mendozou a výsledky se vrátit pěkně domů do USA.

Příběh Arga patří mezi nejobdivuhodnější operace CIA a veřejnost o něm pochopitelně dlouho nevěděla. Až v roce 2007 se Joshuovi Bearmanovi z magazínu Wired podařilo sehnat odtajněné materiály a sepsat článek s výmluvným názvem "How the CIA Used a Fake Sci-Fi Flick to Rescue Americans from Tehran" (Jak CIA použila falešný sci-fi film, aby zachránila Američany z Teheránu). Po právech na jeho adaptaci rychle skočila producentská dvojka George Clooney a Grant Heslow (Den zrady, Muži co zírají na kozy), která mu pak celé roky hledala režiséra. A sehnala ho až v únoru 2011, kdy se na kýžené místo podepsal Ben Affleck.

Co se dělo dál? Jak napovídá videomateriál, Affleck do projektu natáhl spoustu vysloužilých hereckých jistot (Bryan Cranston, Alan Arkin), doplnil je o nejsilnější články Smithova hororu Red State (John Goodman, Kerry Bishé) a natočil jeden z nejvelebenějších filmů letošního roku. Drama, humor, napětí.... To všechno by se mělo na plátně sejít v té nejsilnější možné sestavě, přičemž nikdo z herců nezapomíná zdůraznit, že diváky čeká především neskutečný příběh. A to natolik, že to celé prostě musí být pravda!

 

Pod obrázky najdete rozhovory s Affleckem, Cranstonem, Goodmanem a Arkinem.

Těšíte se? Nejste sami. A pokud máte pocit, že to do příštího čtvrtka jednoduše nevydržíte, můžete ze sebe veškerá očekávání shodit už v pondělí. MovieZone totiž společně s Warner Bros. pořádá nápaditou předpremiéru (s vydatnou afterparty!), na níž by určitě byla škoda chybět. Takže... s kýmpak se uvidíme už za pouhé čtyři dny?

---

Vytáhni v hospodě: Kvůli Argu vymyšlené filmové studio působilo tak věrohodně, že mu během teheránské akce přišlo 26 scénářů. Jeden byl dokonce od Stevena Spielberga a podle všeho měl na deskách napsána dvě dnes už legendární písmena: E. T.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace