Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Filmoví kritici před kamerou


ikona
imf
fan boysharry knowlesjorge garcia
 

Příliš se to nenosí, protože filmaři a filmoví kritici se zrovna v lásce nemají (zeptejte se Zdeňka Trošky ;), ale čas od času se nějaký ten "recenzent" před kamerou objeví. Většinou se jedná o cameo v nějakém hororu nebo jiném "pokrokovém" žánru od začínajících režisérů... U nás to byl Franta Fuka (Byl jsem mladistvým intelektuálem), v Americe pak v nepopsatelně větším měřítku Harry Knowles, který se objevil v Rodriguezově Fakultě. Dost možná Harryho neznáte, ale v rámci internetového psaní o filmu se jedná o kultovní postavu. Je na čase doplnit vaše vzdělání.

Harry vyrůstal v Texasu, na farmě svých rodičů, kteří měli hodně kladný vztah ke sci-fi a fantasy a dokonce založili jeden z prvních "conů" v Austinu. Harry po nich zdědil lásku ke comicsům a filmovým cetkám a dětství trávil nakoukáváním filmů. Na jednom z fandovských srazů ho však nešťastnou náhodou přejel vozík naložený po okraj comicsy a půltunový náklad mu rozdrtil páteř. Harry byl odkázán na lůžko, ale díky pojistce si mohl dovolit počítač a internetové připojení (obojí bylo tehdy celkem drahé). Původně to bylo kvůli hraní Dooma, ale Harry brzy objevil další zákruty internetu a začal si pěstovat známosti. Díky své vášni pro film poznal spoustu lidí od filmu, převážně z méně důležitých profesí, ale se stejnými informacemi, které se snažili šéfové studií udržet v tajnosti. Harrymu došlo, že by toho mohl využít a tak vznikl web Ain't It Cool News.

Nabídl barvitě psané recenze a především informace, které jinde nenajdete. Mnohdy sice museli čtenáři balancovat na úzké hraně mezi zákulisními drby a informace absolutně vycucanými z prstu, ale některé Harryho zdroje byly zatraceně spolehlivé. Hollywood si toho rusovlasého tlouštíka (Harry je dodnes odkázán na vozíček a na jeho fyzičce se to holt projevuje) začal všímat a Harryho slovo na internetu začalo mít velkou váhu. Dnes jeho web patří mezi nejnavštěvovanější svého druhu a jeho spolupracovníci jsou zváni na natáčení i na tiskové konference pro "vyvolené", základem webu však stále zůstavají informace z tajných zdrojů.

Proč ten dlouhý úvod? Harry Knowles se totiž stane prvním filmovým kritikem, který se objeví ve filmu sám za sebe. Výjimečně si sám sebe nezahraje, ale jeho postava je ve scénáři starwarsácké komedie Fanboys, o které už jsme kdysi psali. Je zasazena do období před premiérou Epizody I a parta fandů se rozhodne, že jejich umírající kamarád musí film vidět se vší slávou. Vydají se tedy přímo na Skywalker Ranch za Georgem Lucasem. Snad ho umluví k tomu, aby se mohli na film podívat přímo tam, se samotným šéfem vesmíru po boku. :) Harry Knowles v jejich snažení bude hrát klíčovou roli, protože jak už bylo řečeno - Harry má konexe. Ve filmu ho ztvární Jorge Garcia ze seriálu Lost a když se podíváte na obrázky, těžko najdete lepší volbu (i když Guillermo del Toro je Harrymu podobný ještě o chlup víc ;). Kolegové Harrymu blahopřejí a žertem se ptají, kdo z nich bude další...

Nás tyhle světské radovánky zas tak moc nezajímají, ale kdyby tohle náhodou četl nějaký nadějný režisér a chystal akčňák, gangsterku nebo horor, rád si v něm zahraju maníka s nějakou sečnou zbraní. Naše filmové zkušenosti nejsou malé... Cival se už nechal před kamerou rozřezat motorovou pilou, já jsem hrál bezejmennou zombie v Choking Hazardu, Shushika pro změnu ruského vojáka v Hartově válce a Kocourova pravá noha už má taky minimálně jednu roli za sebou. A pokud by mělo dojít na tu druhou možnost... sám za sebe prohlašuji, že kdyby mě měl hrát třeba Hádek, budu protestovat. Mám minimálně na Vetchýho. ;) Zfilmovaná historka o tom, jak mi kdysi Honza Hřebejk šlápnul v kině na nohu, by hned nabrala jiný směr.

p.s. Dočkal se i Roger Ebert... v životopisu Russe Meyera si ho zahraje Phillip Seymour Hoffman!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace