Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Alex Proyas a další sci-fi?


ikona
Mr. Hlad
alex proyas
Tvůrce Já, robot se chystá opět rozpoutat pořádnou sci-fi řež 

Alex Proyas je jeden z těch režisérů, od nichž bychom chtěli vidět cokoliv, ať už by točil nové Hvězdné války, nebo komorní drama odehrávající se na záchodě. Tenhle chlapík zkrátka umí vyprávět, zvládá vést herce, budovat atmosféru a poradí si i s efekty. Hollywood mu nedává tolik prostoru, kolik by si zasloužil, ale zdá se, že by se to mohlo zlepšit. Proyas by totiž měl točit adaptaci knihy Daniela H. Wilsona Amped.

 

Ta se má odehrávat v budoucnosti, kdy zuří konflikt mezi biologicky „nezkaženými" lidmi a těmi, co se nechali s pomocí nanotechnologií a vědy malinko vylepšit. Ti druzí jsou utiskování, protože vláda a normální lidé na ně koukají skrze prsty. Devětadvacetiletý středoškolský učitel Owen Gray však bohužel patří k těm vylepšeným a tudíž terorizovaným. A už ho to moc nebaví, takže se rozhodne spojit síly s odbojem a něco s tím provést. Uvidíme, co z toho Proyas vydoluje, ale rozhodně by to mohl být zajímavý svět, kde vedle cool akce lze řešit i trošku vážnější věci. Daniel H. Wilson je mimochodem hodně v kurzu, jeho předchozí knihy How to Survive a Robot Uprising a How to Buld a Robot Army se Steven Spielberg momentálně chystá spojit do jednoho filmu Robocalypse. A čím dál tím víc to vypadá, že u toho budou Chris Hemsworth a Anne Hathaway.

---

Vytáhni v hospodě: Autor předlohy k Proyasovu debutu Vrána James O'Barr byl hostem nedávného KomiksFestu v Praze. Pokud jste chtěli autogram, tak jste to prošvihli.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace