Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #165 o Halloweenu a Hulkovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Co dělá Hulk o Halloweenu? Čím se létá do Hobitína? A kdo všechno si mohl zazpívat v Bondovkách?  

Maximálně víkendový výplach

Letadlo týdne
Když poletíte na Nový Zéland, jednoduše musíte počítat s tím, že tam narazíte na bodré hobity, mrzoutské trpaslíky, elegantní elfy a hnusné skřety. No a pak je tam taky pár lidí. Aby byl člověk na kulturní šok připravený, rozhodla se letecká společnost Air New Zealand svým zákazníkům poskytnout hodně efektní středozemský servis už na palubě svých letadel.

Promítání týdne
Eli Roth je magor. Možná ne moc dobrý režisér, ale magor a to někdy stačí. Teď chystá svůj kanibalský horor The Green Inferno a spolu s herci a štábem se kvůli tomu vydal do Amazonie mezi domorodé obyvatele, kteří o civilizaci nic moc neví. Není tu elektřina, tekoucí voda a vůbec nic, na co jsme zvyklí. Domorodci jsou přátelští, ale Roth na místě zjistil, že absolutně netuší, co je film a co se okolo nich vlastně bude dít, a tak se rozhodl nahodit generátor a něco jim pustit. Konkrétně kultovní brutální horor Cannibal Holocaust. Film se prý divákům líbil, ale připadal jim hodně srandovní.

 

Muzika týdne
Složit píseň pro Bondovku je čest. Někdy se z ní stane klasika, jindy zapadne, ale každopádně z rádií zní rozhodně minimálně pár měsíců. A zájemců o tuhle práci je vždycky hodně. U Skyfall nakonec padla volba na Adele, i když to chvilku vypadalo na Muse. A i v minulosti se hlásili fandové z řad zpěváků a kapel. Mohli jsme tedy slyšet Alice Coopera, Johnnyho Cashe, Blondie a další. A to, že do filmů se písničky nedostaly, neznamená, že si je nemůžeme pustit samostatně. Třeba tady.

 

Zombíci týdne
Když se amatéři bez peněz rozhodnou natočit film, obvykle nechtějí vypustit do světa velké umění, biografie abstraktních malířů nebo ambiciózní mnohavrstevná dramata o nakupování zubních nití. Prostě si chtějí s kamarády zablbnout. Třeba tím, že budou v jednom dvouminutovém záběru běhat po obchoďáku, snažit se tvářit jako následovníci Geroge A. Romera a Zacka Snydera a střílet zombíky do škeble.

 

Drsňák týdne
Gene Hackman je držitel dvou Oscarů a herecká legenda, ovšem naposledy jsme ho v kinech mohli vidět v roce 2004 v průměrné komedii Starosti starosty a od té doby si užívá důchodu. Ale teď o sobě dal opět vědět. Ve svých dvaaosmdesáti totiž v Santa Fe profackoval bezdomovce. Ovšem klid, měl k tomu dobrý důvod. Somrák totiž vulgárně nadával jeho ženě a páru vyhrožoval. Nejspíš netušil, že má co dočinění s Pepkem Doylem. Hackman se policii přiznal a žádné problémy mít nebude, jednal totiž v sebeobraně a bál se, že je somrák napadne.

 

Veselá písnička týdne
OK, Halloweenu se nevyhneme. Tenhle svátek sice v Čechách nikoho moc nezajímá a prodejci dýní každý rok doufají, že se to změní, ale zatím odoláváme. Ovšem bojím se okamžiku, až mi u dveří zazvoní první fakan oblečený jako Ghostface a bude vyžadovat bonbóny. Každopádně za mořem je tenhle svátek hodně populární a to nejen mezi dětmi, ale i mezi muzikanty. Kapela Fortress of Attitude se rozhodla sestříhat klip na písničku Living in the Haunted House z těch nejslavnějších hororů, v nichž figurují strašidelné domy, chaty, bungalovy, kůlny nebo dřevníky. A je fajn.

Kostým týdne
Halloween však neprožívají jen děti, užít si ho mohou i dospěláci. A třeba i takoví, kterým je čtyřicet, měří skoro dva metry a vypadají, jako by dokázali jednou ranou knockoutovat nosorožce. Dwayne Johnson si zkrátka umí užít i ten Halloween.

 

Maska týdne
No a jednu masku si můžete i vyrobit. Pokud jste někdy toužili vyrazit mezi lidi v převleku za pološíleného magora, který ve jménu spravedlnosti láme lidem ruce a vůbec se nechová jako správný pionýr, máte možnost. Udělat si masku Rorschacha ze Strážců nikdy nebylo jednodušší.

 

Lego týdne
Halloween se slaví i ve Středozemi, ovšem ne všechny kostýmy jsou na tuhle akci vhodné. Někdy se třeba může stát, že vás kvůli tomu vás kámoš zapálí a dostanete pořádně po držce, tak bacha na to.

 

Duel týdne
Minule se vás Stčko ptal, koho byste rádi viděli u nových X-Menů, kdyby na ně nekývnul Bryan Singer. Ten nakonec podepsal, ale film byste klidně svěřili i lidem, jako jsou Christopher Nolan, Sam Mendes, J.J. Abrams, Zack Snyder, ale i méně známí David Slade, Josh Trank nebo George Nolfi.

 

Dnes čistě teoreticky – začíná se mluvit o třetích The Expendables. Byl by dobrý nápad, obsadit do nich Stevena Seagala, případně do jaké role? Svoje ANO a NE pište do předmětu, do textu uveďte roli a důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace