Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Star Wars: Epizoda 7? V roce 2015!


ikona
KarelR
disneygeorge lucasstar wars
Disney kupuje Lucasfilm! Co to znamená pro světelné meče a pána s kloboukem a bičem? 

Zpráva roku! Žádný hollywoodský tah už totiž letos nemůže překonat nejnovější nákup studia Disney. Po Pixaru a Marvelu se pod myšákovu nadvládu dostává i Lucasfilm (a tím pádem také ILM, Skywalker Sound a LucasArts), jenž doteď stoprocentně vlastnil milovaný i nenáviděný George Lucas.

Ten se nedávno vzdal vedení firmy a nyní konečně udělal to, o co jej fanoušci prosili dlouhé roky - předal Lucasfilm do rukou někoho, kdo má zájem natočit další Star Wars. Disneyovci s tímhle krokem vůbec neváhali, a již nyní oznámili, že Epizodu 7 plánují na rok 2015. Poté se každé dva až tři roky dočkáme pokračování, přičemž se počítá minimálně s novou trilogií, na jejímž hotovém (!) dějovém nástřelu se podílel i Lucas. V plánu jsou pak ale i jiné filmy a především seriály z předaleké galaxie.

Duchovní otec Star Wars, který by měl u nové trilogie sloužit pouze jako kreativní konzultant, své rozhodnutí okomentoval následovně: "Posledních 35 let jsem s nadšením sledoval, jak Star Wars uchvacují jednu generaci za druhou. Nyní nastal čas, abych značku vložil do rukou nové generace filmařů. Vždycky jsem věřil, že mě Star Wars přežijí, a že je důležité, abych se jich vzdal ještě za svého života. Jsem si jistý, že potěší ještě mnoho generací, a to jak díky novému vedení Lucasfilmu v podobě Kathleen Kennedy, tak za pomoci nového domova pod křídly Disney. Jejich dosah a zkušenosti dávají Lucasfilmu šanci posunout nejen filmový průmysl, ale také televizi, interaktivní média, zábavní parky, živou zábavu a spotřební zboží."

VIDEO: GEORGE LUCAS VYSVĚTLUJE, PROČ PRODAL STAR WARS DISNEYMU

 

Podaří se Disneymu zlákat Marka Hamilla, Harrisona Forda a Carrie Fisher k tomu, aby se vrátili do svých ikonických rolí? Nebo vyfasujeme zbrusu novou sadu postav? Na podobné spekulace je ještě příliš brzy. Příští měsíce jich ale budou plné, tak se na ně těšme. Stejně jako na další Star Wars, protože... další Star Wars!

VIDEO: DISNEYOVSKÝ ŠÉF BOB IGER A LUCAS MLUVÍ O PRODEJI

 

Disney čtyřmiliardovým nákupem mimochodem získá také Indiana Jonese. Se slavným dobrodruhem ale zatím žádné plány nejsou, což může souviset s tím, že alespoň část distribučních práv pravděpodobně vlastní Paramount.

---

Vytáhni v hospodě: Za splnění tohohle snu můžete mimochodem poděkovat stčkovi. Ráno totiž použil Sílu... a celé to přivoval v novince o Tomu Cruiseovi. All hail to our new Jedi master!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (113)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace