Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kameraman Batmana a sci-fi s Deppem


ikona
KarelR
christopher nolanjohnny depptranscendencewally pfister
Wally Pfister chystá vlastní Počátek. S Johnnym Deppem! 

Zámořské tržby Bitevní lodi nebo Total Recall (a možné selhání blížícího se Atlasu mraků) naznačují, že momentálně není o sci-fi nikterak velký zájem. Wallymu Pfisterovi, dvornímu kameramanovi Christophera Nolana, to ale moc nevadí. Držitel Oscara za vizuální čarování v Počátku se totiž dál chystá na svůj režisérský debut, kterým bude sci-fi Transcendence.

 

Setkáme se v ní s (dalším...) počítačem, který vezme svůj osud do vlastních rukou. A hlavním hrdinou příběhu bude muž, který se skrz něj dostane do virtuální reality. Takže Tron v bleděmodrém? Skoro. Jako inspirace projektu se zmiňují spíš supervýdělečný Počátek a kultovní Vesmírná odysea, už teď je tedy jasné, že si Pfister nehodlá ukousnout malé sousto.

Transcendence nemá být nějakým obřím blockbusterem. Středně velkému filmu tak zajistí finanční vyhlídky především producentská záštita Christophera Nolana a jeho manželky Emmy Thomas, a také hvězda v hlavní roli. Která? K podpisu smlouvy má velmi blízko Johnny Depp, jehož by na plátně mohli doplnit Noomi Rapace, James McAvoy, Toby Maguire a Christopher Waltz. Účast téhle skvadry je ale ještě značně nejistá a docela jistě záleží na tom, kolik Warneři do projektu nainvestují.

 

Vzhledem k Nolanově účasti a "počátkovým" ambicím by se ale nemuseli držet zkrátka, takže čekejte přibývání známých jmen, která by se mohla sejít na place už na začátku příštího roku. Dokáže Pfister překročit svůj kameramanský stín a postavit se po bok veleúspěšného britského kamaráda? Jestli dával při natáčení snového spektálu a netopýří trilogie jen trochu pozor, klidně se mu to může podařit.

---

Vytáhni v hospodě: Možná jste zaznamenali nedávnou aférku, při níž Pfister označil Avengers za "otřesný film" kvůli jejich "nelogickému vyprávění". Odpověď Josse Whedona? "To nerad slyším, jsem fanda." My taky, Jossi. My taky...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace