Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spielberg odhalil svá nejhlubší tajemství


ikona
st39.6
lincolnsteven spielberg
Steven Spielberg odhalil tajemství ze svého dětství, které ovlivnilo jeho kariéru. 

Americká kinopremiéra Spielbergova Lincolna se nezadržitelně blíží (ta česká je naplánována až na polovinu ledna) a média si tak samozřejmě začínají opět všímat filmařské legendy, jejíž hollywoodské zářezy je zbytečné připomínat. O Spielbergovi už toho bylo napsáno hodně, teď si ho ale vzali na paškál ve slavném pořadu 60 minutes, který se dokáže dostat slavným osobnostem (nebo závažným tématům) hodně hluboko pod kůži. A odhalili tajemství, která Spielbergovu kariéru už roky ženou vpřed:

Pro neangličtináře to samozřejmě bude tvrdý oříšek, ale jedná se o jeden z těch profilů, které na rozdíl od milionů jiných nepůsobí naprosto zbytečně a přináší něco nového.

Ve zkratce se tu vypráví o Spielbergovu postoji k vlastnímu otci a o tom, jak byl jejich vztah reflektován ve Stevenových filmech. Spielberg totiž po dlouhá léta vinil právě svého otce z rozvodu s matkou, kterou navíc bezmezně miloval. Ve filmech to jasně dával najevo - pokaždé, když se objevila otcovská figura, byla částečně profilovaná jako záporák. A naopak - v okamžiku, kdy Steven zjistil pravdu o rozvodu svých rodičů a s tatínkem se usmířil, se otcovské figury v jeho filmech začaly pomalu měnit k lepšímu. To teď samozřejmě vrcholí ve filmu o pomyslném otci Spojených států, v Lincolnovi.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace