Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Fincher, Pitt a kapitán Nemo?


ikona
KarelR
20 000 mil pod morembrad pittdavid fincher
20 000 mil pod mořem ještě není v "development hell". 

Když přihlédneme k tomu, že měla Fincherova verze Mužů, kteří nenávidí ženy americkou premiéru 20. prosince 2011, žijeme už 10 měsíců bez odpovědi na jednoduchou otázku - jaký bude jeho další celovečerní film? Fincher věnoval letošní rok politickému seriálu House of Cards s Kevinem Spaceym, který se 1. února objeví nad Netflixu. Stále ale není jasné, s čím se hodlá vrátit na velké plátno.

Pokračování "Mužů" nazvané The Girl Who Played with Fire uvidíme nejdřív v roce 2014 a Fincher stále nepotvrdil, jestli ho vůbec hodlá režírovat. Kleopatru s Angelinou Jolie už by měl mít pod palcem Ang Lee. A zbývá tedy jen adaptace 20 000 mil pod mořem, která se hýbe kupředu jen velmi pomalu.

Půjde o další Fincherovu spolupráci s Andrewem Kevinem Walkerem, autorem legendární krimi Sedm, jehož scénář by měl ještě tři měsíce přepisovat Steve Zaillian (Schindlerův seznam, Moneyball). Projekt se nicméně od začátku plánuje jako dobrodružná podívaná s tunou CGI (prý až 70% filmu!), která se asi nevyhne mocapu a bude se snažit oslnit i třetím rozměrem. Pro Finchera by to tak byla premiéra nejen žánrová, ale zároveň by si poprvé zkusil i krapet "cameronovštější" filmařské techniky, než na jaké je zvyklý.

Nová verze 20 000 mil pod mořem je vůbec jeden velký paradox a začíná znít čím dál tím nevyzpytatelněji. Jejím domovem je totiž studio Disney (ještě jednou... Fincher a Disney!) a jako by nestačilo nezvyklé tvůrčí duo, Fincher se snaží do jedné z hlavních rolí nalákat svého oblíbence Brada Pitta. Dokázali by se tihle dva dohodnout se studiem, které utrpělo velkou ránu od Johna Cartera, má slušný vítr z Lone Rangera a hlídá si kvůli tomu blockbustery tak důkladně, že by jim tu pozornost záviděla i Iveta Bartošová? Moc tomu nevěříme, ale v Hollywoodu už se staly i divnější věci.

---

Vytáhni v hospodě: Ve všech venkovních scénách Sedm (mimo té finální) venku prší. Ne, nejste sami, kdo si toho nikdy nevšimnul...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace