Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #160 o comicsech a Hobitovi


ikona
st39.6
víkendový výplach
Které comicsárny vydělávají více, jak se v Americe (ne)volí a jak mělo skončit Toy Story? 

Značně comicsový výplach 

Upřímnost týdne
Dobře, Avengers jsou super. U toho filmu se musí bavit snad každý. Ale přiznejme si, že ani Whedonův dohled nezabránil tomu, aby se do filmu nedostalo pár nesmyslů. Obyčejný divák si jich nevšimne, lidé z Honest trailers jich však našli hromadu. Jejich výčet vás docela zaručeně rozbrečí ... smíchy.

Trailer týdne
Když už jsme u těch comicsů, vzpomínáte na trailer na prvního Spider-Mana, ve kterém Peter Parker doslova chytil vrtulník plný lupičů do ohromné pavučiny utkané mezi dvojčaty World Trade Center? Tahle ukázka to z logických důvodů nikdy nedotáhla na stříbrná plátna, později se ale ukázala alespoň on-line. Nebyl to však jediný trailer, který si studio během marketingové kampaně nechávalo pro sebe. Na YouTube se teď jako blesk z čistého nebe objevila ukázka, kterou Sony pouštělo v roce 2001 na E3 a krom několika nepoužitých záběrů spolu s nedodělanými efekty se v ní objevila také jedna kuriozita: mechanické "webshootery". Jak jistě víte, Raimi si jednu chvíli pohrával s myšlenkou, že by Spidey vystřeloval pavučiny ze stejných zařízení, která nakonec používá Spider-Man "nový", tedy ten od Webba. Očividně s nimi natočil i několik záběrů, z nichž jeden propašoval i do téhle ukázky. Na té je mimochodem krásně vidět, jak se za ty roky trailerové řemeslo změnilo. Doby božích voice-overů jsou totiž dávno pryč. I ty vám tenhle klip připomene.

Reprodukce týdne
Každý rok se v San Diegu sejdou desetitisíce comicsových fanoušků, aby se nechali oslnit novinkami ze světa kreslených sešitů. Logicky se na Comic-Conu předvádějí i filmová studia, která doufají ve feedback těch nejpovolanějších a přicházejí tedy s ukázkami toho, co chystají na několik příštích měsíců nebo dokonce let. Nejvíce pozornosti samozřejmě strhl Marvel, který oficiálně oznámil druhou fázi Avengers. Nejednalo se o jediné překvapení. Na stage nastoupl také Edgar Wright, který nadrženým fanouškům pustil testovací záběry z chystaného Ant Mana. Tahle ukázka se nikdy nedostala ven (i když se mluví o tom, že by se na internetu časem objevit mohla). Pokud chcete vědět, co se v ní objevilo a slova vám nestačí, umělec s nickem Samurai Jack dal dohromady krátký rozpohybovaný story-board, který přibližně ukazuje, co se v klipu dělo. Pravda, není to žádná sláva. Ale zkuste říct, že po jeho zhlédnutí nejste na ukázku ještě více natěšení.

Infografika týdne
Všude se mluví o tom, jak Marvel se svým comicsovým útokem na stříbrná plátna natrhnul kaťata svému největšímu konkurentovi - DC Comics. Je pravda, že se Marvel může pochlubit extrémně vysokými tržbami, které zvlášť v případě Avengers vystoupaly do astronomických výšin. Ale u DC Comics na tom také nejsou úplně špatně a když zprůměrujete americké tržby, zjistíte, že si vlastně comicsový velikán spadající pod Warnery v průměru vydělá více zelenkavých bankovek než Marvel. Nevěříte? Tahle rozsáhlá infografika vás o tom přesvědčí.

Trička týdne
Vánoce už klepou na dveře, a tak byste měli začít přemýšlet, o co budete Ježíška prosit letos. My vám s tím pomůžeme. Disney totiž vyhlásil soutěž o nejlepší designy potisků na trička od Threadless a patnáct nejlepších teď v limitovaném množství prodává přímo na webu této společnosti. Všechny jsou neskutečně pěkné, tak jděte vyprázdnit peněženku, než bude pozdě!

Volební spot týdne
"Probuďte se, k**va", volá Samuel L. Jackson. To jsou slova, která byste ve volebním spotu čekali asi jen těžko. Možná i proto jako "wake-up call" opravdu fungují. Jackson v tomhle videu paroduje slavnou dětskou knížku Go The F*ck To Sleep a k jeho natočení si přizval Boaze Yakina (Vzpomínka na titány). Jak to dopadlo, posuďte sami. Nám nezbývá než doufat, že se o něco podobného pokusí filmaři i u nás.

Konec týdne
Pokud jste ještě neviděli třetí Toy Story, dále nečtěte a rozhodně si nepouštějte následující video. Dva teenageři se v něm totiž rozhodli napálit svou matku a před jejím prvním zhlédnutím závěru trilogie o hračkách "mírně" přestřihali konec filmu. Ten potom vypadal tak, že krátce poté, co se hrdinové smířili se smrtí, naběhly titulky. Takže žádný happy-end. Jak se s tím maminka srovnala? Na to už se podívejte sami.

Čtenářský kroužek týdne
Hobit nedávno oslavil pětasedmdesát let a k té příležitosti jsme se dočkali nového traileru na filmovou adaptaci. To ale nebyla jediná událost, která se k té příležitosti odehrála. Na jedné z oslav se objevil samotný Andy Serkis a když se pustil do předčítání několika pasáží z knížky, neodpustil si drobnou změnu hlasu ... a Gluma četl jako "opravdový" Glum. Asi jediný čtenářský kroužek, který byste chtěli zažít na vlastní kůži.

Retrospektiva týdne
Kees van Dijkhuizen jr. si mezi filmovými fanoušky za posledních několik měsíců vydobyl status jednoho z nejzajímavějších amatérských střihačů. Jeho retrospektivní videa nahnala husinu už statisícům filmových nadšenců po celém světe. O to samé se teď pokusil v jednom ze svých nejdelších kousků. V patnácti minutách shrnul všech osm dílů Harryho Pottera. Sestřih má trochu pomalý rozjezd (stejně jako celá série), od trojky dál ale šlape výborně a několikrát se mu podaří zprostředkovat ono pověstné mrazení v zádech. Pecka je to!

Duel týdne
V minulém duelu jsme se vás ptali, kdo by si zasloužil herecký návrat více, jestli Jean-Claude Van Damme nebo Dolph Lundgren. Překvapivě zvítězil Lundgren, i když v nemalém množství případů jste doufali, že se nevrátí ani jeden.

Dnešní duel bude o filmech na Blu-ray. Tento rok byl totiž na kvalitní Blu-ray releasy nesmírně bohatý (Čelisti, Indiana Jones, Podraz, Rozhovor, chystá se E.T., Lawrence z Arábie...) a nás tedy zajímá, na jakou z letošních Blu-ray edic, kterou jste si koupili, jste pyšní nejvíce?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace