Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pacific Rim se dočká 3D konverze. Bude dobrá?


ikona
st39.6
3dguillermo del toropacific rim
Pacific Rim bude ve 3D. Zpráva o konverzi je dva týdny stará, až teď ale víme, co stálo za tímto rozhodnutím. 
Když se Guillermo Del Toro v létě rozpovídal o své velkolepé sci-fi Pacific Rim, jednu informaci obzvlášť zdůraznil: Bude zásadně proti její stereokonverzi. Režisér sice nepatří mezi odpůrce 3D, bál se ale, že by konverze a následná prostorovost mohly ubrat na velice zásadním prvku vizuální stránky, a sice na měřítku. Jenže před dvěma týdny najednou z centrály Warnerů zaznělo, že se Pacific Rim konverze do dalšího prostoru přece dočká. Šlo studio proti režisérovi jen kvůli nějakým těm dolarům navíc? Ne tak docela.

Del Toro teď v rozhovoru se ShockTillYouDrop přiznal, že si to na poslední chvíli rozmyslel. Což zní jako pouhá výmluva a snaha zastřít, že nemá nad svým filmem takový dohled, jaký by chtěl mít, ani to však naštěstí není pravda. Ve skutečnosti se Del Toro s Warnery nejen v klidu dohodl, dokonce si určil podmínky, za nichž bude konverze provedena.
 
 

Jednou z nich bylo dostat na převod dostatek času. Takový Titanic trvalo převést nějakých padesát týdnů a jak všichni víme, vznikla z toho doposud nejlepší 3D konverze. Pravda, Del Toro není Cameron, ale na tom tolik nezáleží. Pacific Rim totiž dostalo celých čtyřicet týdnů na provedení kvalitního převodu do 3D, nad kterým bude mít režisér kompletní dohled. Ani to není vše - CGI scény, kterých samozřejmě bude v akci nezdravě hodně, dělá ILM rovnou ve 3D. V jejich případě se tedy o převod jednat nebude, ILM dá dohromady nativní třidéčko.
 
Něco takového samozřejmě stojí velké peníze, i po téhle stránce Warneři Del Torovi vyšli vstříc. Očividně nechtějí Pacific Rim ve 3D jen tak odbýt, rozpočet proto navýšili o peníze, které jsou k renderování a konverzi do 3D potřeba. Pacific Rim by tedy mohl být první hollywoodský velkofilm, který se dočká opravdu kvalitní konverze, na níž se bude svědomitě pracovat několik desítek týdnů. Pokud jste tedy měli obavy, už nemusíte.
 
--- 

Vytáhni v hospodě: Del Toro má fotografickou paměť. Není tedy divu, že když ve čtyřiasedmdesátém viděl Texasský masakr motorovou pilou, některé scény se mu natolik vryly do paměti a tak ho zasáhly, že se stal vegetariánem. Ale jen na čtyři roky. Pak ho to přešlo.
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace