Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

WTF film týdne: Buřt vychovaný velrybami


ikona
st39.6
Lidská představivost nezná mezí. Bohužel. 

Už jsme si zvykli, že v Hollywoodu je možné téměř cokoliv. Když se někdo rozhodne natočit filmovou adaptaci deskové hry Lodě a vyklube se z toho jeden z nejzábavnějších blockbusterů sezóny, člověk se hodně rychle naučí toleranci vůči bláznivým nápadům. Za velkou louží mají talentu i peněz až až a jsou je schopní využít pro filmové dobro lidstva. Nad chystanou novinkou Jona Turteltauba ale budete kroutit hlavou docela jistě. Všichni. Úplně.

Režisér obou dílů Lovců pokladů a Čarodějova učně šilhá po projektu, který koluje po Hollywoodu dlouhých patnáct let. Až teď se o něj z nepochopitelného důvodu začali zajímat Foxové, pod jejichž záštitou by Turteltaub rovnou režíroval. O co se jedná? O sportovní drama šmrnclé komedií. Zatím dobré. Bude o plavci, který vyhrál Olympiádu. Stále dobré. Jenže ten chlapec byl v dětství neuvěřitelně tlustý. Něco tu začíná smrdět. Jednoho dne, když byl ještě jako malý s rodinou na výletu, přepadl přes loď a už ho nikdo nedokázal zachránit. Buřt zmizel uprostřed oceánu. Jejda. Ale přežil. Jak? Ujaly se ho velryby. Ty vole! Velryby ho vychovaly v plavce, který to dotáhl na ony olympijské hry. Ty ... uff!

Co přesně studio a režisér na filmu vidí, můžeme jen hádat, každopádně asi nebude náhoda, že se ho od roku 1997 nikdo nechtěl ani dotknout. Vážně by to nikdo myslet neměl, takže se snad z filmu vyklube komedie, parodující sportovní filmy a využívající popularity plavání, o kterou se postaral Michael Phelps. Původní scénář napsal Ted Griffin (Dannyho parťáci, Mistrovský plán), Turteltaub se ale hodlá pustit do jeho přepisování. Upřímně doufám, že scénář nikdy nedotáhne do konce. Chlapec vychovaný velrybami! Kde to žijeme?

Vytáhni v hospodě: Turteltaub chodil do třídy s Nicolasem Cagem. Možná proto ho obsazuje téměř do všech svých filmů. V tom nejnovějším podle posledních spekulací Cage bude taky. Ztvární jednu z velryb.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace