Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Expendables znovu první, Premium Rush shořelo


ikona
Cival
expendablesexpendables 2tržby
Stallone dominuje poloprázdným kinům, Joseph Gordon-Levitt neměl šanci... 

Fuj, to byl sešup! Jistě, přelom srpna a září tradičně bývá vůbec nejslabším obdobím roku pro filmové sbírání dolarů. Nabušená letní sezóna končí, oscarové hity se teprve dobrušují a podzimní megafláky čekají na cinkot blížících se Vánoc… a kina se vyprazdňují. Jenže tentokrát se sedačky uvolnily trochu dřív, než bývá zvykem, protože všechny tři novinky propadly.

Nejvíc to bolí u Premium Rush, cyklistického tempothrilleru s Josephem Gordonem-Levittem, který napsal a režíroval spolehlivý scenárista David Koepp. Film má velmi dobré ohlasy a podle všeho půjde o efektní chuťovku pro mladé nenáročné diváctvo – jenže přesto snímek propadl a ze sedmého místa, jen se šesti miliony dolarů, nemůže pomýšlet ani na celkovou dvacku. Což je i u skromného filmu za „pouhých“ 35 milionů dolarů celkem velký průser.

Navíc  jde o slušnou ránu pro kariérní vyhlídky Gordona-Levitta. Tenhle sympaťák musí doufat, že zaboduje alespoň s blížící se sci-fi Looper, jinak si ho studioví hlavouni rychle zaškatulkují mezi kasovní břídily (to by jej handicapovalo nejen během jednání o budoucnosti batmanovské ságy).

Až na desátém místě pak debutovala bláznivá komedie Hit and Run od Daxe Sheparda s Kristen Bell a velmi zábavnými výstupy Bradleyho Coopera. Její výroba ale stála zanedbatelné dva miliony dolarů, takže tady ani úvodní pětimilionové tržby nejsou důvodem k samovraždě.

Výrazně hůř na tom je warnerovský horor Apparition, který stál 17 mega a utrží jich celkově sotva sedm. Tohle fiasko je ovšem zcela zasloužené, protože podle všeho jde o vůbec nejhorší film letošního roku. Ze 32 amerických recenzí evidovaných na serveru RottenTomatoes není ani jedna alespoň náznakem pozitivní, a to při vražedném ratingu 2 hvězdičky z 10 možných. Pokud se ale těšíte na šťavnatý a zvrhle zábavný žánrový brak, zklamu vás – až příliš mnoho očitých svědků mluví o nejnudnějším filmu kalendářního roku.

Při destrukci novinek samozřejmě dál vládli akční bohové z Expendables 2. V klidu si udrželi první příčku se 13,5 miliony, a to při střídmém poklesu zisků o 52%. Číslo 52 odpovídá i milionům, které mají druzí Postradatelní aktuálně na kontě. V Americe se vytáhnou jen přes 70 milionů, což je po jedničce zklamání, ale pořád se dá předpokládat, že je spasí zbytek světa.

Slabší jsou i tržby Bourneova odkazu (aktuálně 89 milionů z USA) a víc se čekalo i od animované lahůdky Norman a duchové, která přepočítává po dvou víkendech 28 mega. Její propady jsou ale pod 40%, takže se z hravého animáku možná vyloupne trvalka.

Srpen se Hollywoodu ale celkově nepovedl, takže se do první šestky vešly ještě další tři filmy se sedmi miliony za uplynulý víkend – jak průměrná politická komedie The Campaign s Willem Ferrellem, tak poetické zklamání The Odd Life of Timothy Green, a samozřejmě i Temný rytíř povstal. Právě Batman továrnu na sny zachraňuje, protože už hlásí 422 milionů z Ameriky a 941 mega celosvětově. Respekt!

Do desítky se vešel ještě dokument o prezidentu Baracku Obamovi 2016 Obama´s America a důchodcovské melodrama Druhá šance.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden zkusí bídu vyhnat z kin povedená retro gansgterka Země bez zákona a podivnost pro nejmenší Oogieloves In The BIG Balloon Adventure.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace