Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Fincher opouští Kleopatru, kdo ho nahradí?


ikona
st39.6
ang leeangelina joliedavid fincher
David Fincher opouští Kleopatru a studio tak musí hledat náhradu 

David Fincher si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže. Kromě Goona a netflixáckého seriálu House of Cards pracuje na dlouho slibovaném 20 000 mil pod mořem, které ho - zdá se - zaměstnalo natolik, že musel upustit od svého dalšího chystaného velkofilmu. Fincher se vzdal pozice režiséra dva roky chystané Kleopatry s Angelinou Jolie, okolo které se neoficiálně motal posledních několik měsíců.

Jestli byl opravdový důvod nedostatek času, nebo se studio zaleklo režisérových slabších finančních výsledků u Mužů, kteří nenávidí ženy, se asi nikdy nedozvíme. Fincher je ale až příliš dobrý režisér na to, aby ho studio pouštělo jen kvůli kasovnímu neúspěchu filmu, který vznikl naprosto zbytečně (a který se asi stejně dočká sequelu). Buďto se tedy Fincherovi z nějakého důvodu do Kleopatry nechtělo, i když o ní mluvil jen v superlativech, nebo si na ní opravdu nebyl schopný najít čas. To by dávalo větší smysl, Sony totiž i přes nepřesvědčivé výsledky "jedničky" připravuje Dívku, která si hrála s ohněm. A u té by měl být Fincher přítomen, i když o tom oficiálně nepadlo ani slovo. Rozvrh tedy bude mít ještě nějaký ten pátek plný.

Sony každopádně nad životopisem egyptské královny neláme hůl. Studio už začalo pokukovat po režisérských alternativách a jedním z favoritů je prý samotný Ang Lee. Ten se zdá jako skvělá volba, která by dala rychle zapomenout na Fincherův "odchod". Zatím se ale vskutku jedná o pouhé přání studia - režisér nebyl nikterak kontaktován a je klidně možné, že o zájmu sám netuší. O moc lepší náhradu už se ale pravděpodobně najít nepodaří, tak držme Sony palce, ať Leeho překecají.

Nový pohled na život Kleopatry by se měl od těch minulých zásadně lišit, a to už jen proto, že autorkou předlohy je žena. Stacy Schiff prý udělala z Kleopatry silnou královnu, která více než na svádění a na intrikách vybudovala své impérium na politické zručnosti, výborných schopnostech vojevůdkyně a dlouhodobé strategii, což je oproti předchozím zpracováním zásadní rozdíl. Nová Kleopatra prostě bude silnější než kdy dříve.

---

Vytáhni v hospodě: Právě fakt, že je Kleopatra silnou ženskou postavou, přilákal Jamese Camerona. Ten byl jedním z prvních režisérů, o kterých se v souvislosti se životopisem mluvilo. Chvilku se kolem projektu motal také Paul Greengrass.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace