Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tony Scott: 1944-2012


ikona
Mr. Hlad
tony scott
Ve svých osmašedesáti odešel jeden z nejlepších režisérů nejen akčních filmů 

Tak tohle jsme nečekali. Je jasné, že smrt si nevybírá, ale rozhodně bychom hádali, že Tony Scott v jejím hledáčku ještě nebude. Ale bohužel. Slavný režisér, bez něhož by akční film nebyl tam, kde je, podle všeho spáchal v neděli sebevraždu skokem z mostu Vincenta Thomase v Long Beach v Kalifornii. Podle policie zanechal i dopis na rozloučenou.

Každopádně je to velká škoda, protože Tony Scott dokázal minimálně v akčním žánru držet bez problémů krok s o čtyřicet let mladšími filmaři. Na svém kontě má klasiky jako Top Gun, Policajt v Beverly Hills 2, Poslední skaut, Pravdivá romance, Nepřítel státu nebo Muž v ohni. Jeho posledním filmem byl předloňský thriller Nezastavitelný s Denzelem Washingtonem, Chrisem Pinem a obřím vlakem. Vedle práce ve společnosti Scott Free Productions, ve které pracoval s bratrem Ridleym, plánoval i návrat k režii. Dost vážně se uvažovalo o pokračování Top Gunu a motal se i okolo celovečerní verze seriálu 24 hodin.

Co ho k sebevraždě vedlo, zatím nikdo neví. Hollywood i diváci ale přišli o jednoho z nejosobitějších filmařů a režisérskou jistotu. A takových je málo.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace