Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

3D Avatar konečně zavítá na Blu-ray


ikona
st39.6
avatarjames cameron
Hit Jamese Camerona si konečně budete doma moci vychutnat v té nelepší kvalitě 

Do dalších dvou dílů Avatara je sakra daleko, to ale studiu ani Cameronovi nebrání v tom, aby si ještě přivydělali nějaké ty drobné. Ačkoliv to bude znít divně, Panasonicu vypršela exkluzivní smlouva a díky tomu se bude moct nejvýdělečnější film všech dob podívat na formát, na kterém měl být prezentován už dávno: 15. října Avatar vyjde na Blu-ray 3D.

Kdybyste si pojmy "Avatar" a "Blu-ray 3D" zadali do Googlu, zjistili byste, že už se titul na formátu sehnat dá. Má to ale drobný háček. Vysokodefiniční 3D verze byla díky již zmíněné smlouvě s japonským výrobcem dostupná jen v bundlu při nákupu televizoru nebo Blu-ray přehrávače od Panasonicu. Vychytralí zákazníci pak extrémně limitované edice prodávali nenasytným fanouškům na eBay za sumy, ze kterých se zdravému člověku protáčejí bulvy - Avatar na Blu-ray 3D je tam k sehnání běžně za sto dolarů, byli však i takoví šílenci, kteří si za tuhle placku řekli o tři stovky. To je, vážení, kolem šesti tisíc!

Není tedy divu, že se na 3D verzi Avatara v domácích podmínkách moc lidí nepodívalo. Dneska Cameron tohle utrpení všech, kteří si pořídili 3D aparaturu a chtěli jeho modrásky vidět ve stereu, utnul. Zveřejnil video na Facebook profilu, kde film nadrženým hordám fandů slíbil v další, již třetí Blu-ray edici (to nepočítáme různé sběratelské verze).

Film na ní bude pouze v kinosestřihu, nikdo by se tedy nedivil, kdyby se za pár měsíců (nebo před premiérou sequelu) objevila edice další, čtvrtá, která by nabídla extended cut. Vydělávat se přece musí. Opakovala by se tak marketingová strategie 2D verze. Otázkou zůstává, jestli Cameron původně vystřižené materiály renderoval ve 3D. A jestli se opravdu stará o dobro naší planety. Už takhle se na zbytečných alternativních edicích prolisovalo takového plastu, že si vedle Camerona přijdou jako malá píva i lidé od Coca Coly.

To je teď ale jedno. Důležité je, že se šmoulí vyžle podívají do našich domácností konečně ve 3D.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace