Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #153 o Baneovi a prezidentovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Co ošklivého mohl Bane provést Batmanovi? Líbil se Temný rytíř povstal Obamovi? A které kino je nejvíc cool?  

Jednoduše další výplach

Bane týdne
Záporák Bane možná není tak démonický jako Joker, každopádně je to drsňák, který ví, v čem tkví jeho síla a Bruce Wayne to zjistil na vlastní kůži, když dostal po držce jak čtvrťák, který se naváží do spolužáků z devítky. Rozhodně to pro něj ale mohlo dopadnout hůř. MNOHEM hůř.

Důchod týdne
Herecký důchod je něco trošku jiného než ten klasický. Už mnohokrát jsme viděli, že nějaká hvězda s velkou slávou oznámila konec kariéry a pak se vrátila a rozhodně by člověk nehádal, že do hereckého důchodu zamířil třeba Sean Penn. Každopádně věk je i v tomhle případě důležitý a britská legenda Bob Hoskins si nejspíš řekla, že už toho bylo dost. V devětašedesáti má za sebou role ve filmech jako Dlouhý velký pátek, Cotton Club, Falešná hra s králíkem Rogerem nebo Utržený ze řetězu. Zkrátka pěkná kariéra. Ovšem věk a fakt, že se u Hoskinse objevila Parkinsonova choroba, zkrátka znamenají konec. Ale třeba se v budoucnu ještě někde objeví.

Recenzent týdne
Prezident Barrack Obama si občas musí udělat taky volno. V pondělí si tedy s pár dalšími lidmi zajel do Connecticutu do domu Harveyho Weinsteina a podíval se na třetího Batmana. Do normálního kina se asi jen tak nedostane, takže mu tohle soukromé promítání podle všeho udělalo radost. Stejně jako film. Obama byl nejvíc nadšený z postavy Catwoman a z hereckého výkonu Anne Hathaway, která byla podle něho doslova úžasná. Ale taky možná kecá, protože samotná herečka se promítání zúčastnila také a šéf USA nejspíš moc dobře ví, co se v takové chvíli má říkat a co si člověk musí nechat pro sebe.

Titulky týdne
Čína má sice něco přes miliardu obyvatel a stává se čím dál tím důležitější zemí pro hollywoodské účetní, ale i tady bují pirátství. Už teď je možné pořídit si tam DVD s comicsovým hitem Avengers, aniž by z toho společnost Marvel měla jediný dolar. V Číně ale nežijí pouze Číňané, a tak na disku najdete i anglické titulky. A dělal je někdo, kdo anglicky moc neumí.

Hubnutí týdne
Jméno herečky Darlene Cates nejspíš neznáte, ji samotnou však pravděpodobně ano. Objevila se ve vynikajícím dramatu Co žere Gilberta Grapea, kde hrála neskutečně obézní matku Johnnyho Deppa a Leonarda DiCapria. Teď je jí čtyřiašedesát let a ráda by se k herectví vrátila. A proto zhubla. Původně vážila nějakých 260 kilo, teď má však nějakých sto padesát a chystá se ještě čtyřicet shodit. Samozřejmě to nezvládla s pomocí Total Gymu, ale strávila jedenáct měsíců v nemocnici a musela podstoupit hned několik chirurgických operací. Každopádně teď je připravena vrátit se před kameru. A když to nevyjde, určitě bude moci napsat nějakou knížku o hubnutí. Málokdo o něm asi víc tolik, co ona.

Robot týdne
Přiznám se, že robůtek VALL-I je pro mě vedle druhých Aut nejméně zábavná Pixarovka a v kině jsem u jeho pisklavého roztomilého dobrodružství docela trpěl. Fanoušků má ale docela dost a jeden z nich se rozhodl ho vyrobit. Mike Senna stavěl fungující VALL-Iho repliku dva roky. Už v roce 2003 začal pracovat na „živé“ verzi R2D2, ale tohle se mu povedlo snad ještě víc a u Pixaru z něj musí mít sakra velkou radost. Holt každý má nějaký koníček.

Kriminál týdne
Barrack Obama sice po volbách v roce 2008 sliboval, že zruší vězení Guantanamo, ale úplně to nedopadlo. Kriminál i kontroverze s ním spojená zůstávají. Teď alespoň víme, co tamní hosté rádi dělají ve volném čase. Už před nějakou dobou se zjistilo, že se rádi věnují četbě a jejich hrdinou je Harry Potter. Teď to však vypadá, že ho nahradí americké sitcomy a rovnou jeden z nejslavnějších. Obrovské popularitě se tu totiž těší Fresh Prince, ve kterém začínal Will Smith. Příběhy mladého rappera, který se octne ve světě boháčů, musí být pro partu z Guantanama hodně inspirativní. K dispozici tu je v knihovně údajně přes 28 000 položek, s jejichž pomocí si vězni mohou krátit čas.

Kino týdne
Když jste bohatí, jste v pohodě. Když jste opravdu hodně bohatí, máte problém. Patnácté Ferarri se vám do garáže nemusí vejít, vlastní pivovar vás zásobuje víc než dobře a koupat se v penězích už začíná být trochu nuda. Co s tím? Co takhle postavit si kino? Elite Home Theater Seating odhalilo designové kino, na němž pracovalo pro jednoho velmi bohatého klienta a velkého fanouška Batmana. Celé to bude hotové v listopadu a krom věcí, které vidíte na obrázcích, tu má být i otevírací knihovna, v níž bude Batmobil, a také únikový tunel. Elite Home Theater Seating mimochodem vybudovala jedno batmanovské kino před tím a pracovala i pro fandu Pirátů z Karibiku.

Zatčení týdne
Po nešťastné události v Coloradu, kdy kretén James Holmes zabil na premiéře filmu Temný rytíř povstal dvanáct lidí a dalších padesát osm zranil, se někteří diváci bojí chodit do kina. V Čechách se to sice moc neřeší, ale za mořem je policie v pohotovosti. I když má volno. Policista, který si do kina vyrazil na Batmana v době vlastního volna, zahlédl podezřelého muže s ještě podezřelejší taškou. Sedmatřicetiletý Scott Smith byl požádán, aby tašku otevřel. Bez problémů spolupracoval a ukázal, že si s sebou do kina táhne pistoli a několik nožů. Okamžitě byl zatčen a i když jeho právník tvrdí, že žádné nebezpečí nehrozilo a Smith měl zbraně jen na vlastní obranu, nejspíš ho čeká dost problémů.

Duel týdne
V minulém výplachu se vás KarelR ptal, v jaké podobě byste rádi viděli Hobita. Většina z vás je smířena a spokojena s trilogií, ale uvidíme, jak se s tím Jackson popere.

Dnes by nás zajímalo něco z problematických comicsových adaptací. Daredevil a Fantastická čtyřka už to ve filmu zkusili a žádná sláva to nebyla, takže se chystá restart. Co z toho a proč byste rádi viděli dřív? Do předmětu napište název comicsu a do textu uveďte důvody.

 

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace