Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Doba ledová a Spidey: Nášup před Batmanem


ikona
Cival
spider-manspider-man 4tržby
S kolika miliony ovládly nový animák a nová comicsárna americká kina? 

Doba ledová nám nedá pokoj. Už napočtvrté skočili její hrdinové do (z prstu vycucaného) příběhu, aby pobavili dítka a okradli jejich rodiče o prachy. A tak jako vždy se jim daří. Čtvrtý díl, což bývá u rodinných animovaných sérií většinou konečná, utržil o prvním víkendu v amerických kinech 46 milionů dolarů.

Leckomu se tahle suma může zdát relativně malá, a to hlavně v porovnání s konkurencí – i Madagaskar 3, i pixarovská Rebelka totiž utržily na úvod přes šedesát mega. Jestli je ale tenhle otvírák opravdu rozpačitý, to nám prozradí až příští víkend. I Doba ledová 3 se totiž rozjížděla pomalu, urvala ze začátku jen 41 milionů, ale dotáhla to na dvoustovku z Ameriky a skoro miliardu celosvětově. Čtvrtý díl by na tom mohl být podobně… pokud by proti sobě neměl Temného rytíře. Ten se chystá už od pátku plenit kina a rozdrtit veškerou konkurenci. Dost možná tedy pohřbí i pravěkou zvířenu.

AMERICKÉ TRŽBY DOB LEDOVÝCH

Na druhou stranu i nejnovější díl série suverénně úřaduje ve zbytku světa. Doba ledová 4 už hlásí v globálu 400 milionů dolarů, takže recyklačně-sequelové oddělení studia Fox si mne ruce a nemusí se trápit. Pokud by veverce, mamutovi, lenochodovi a tygrovi nepadaly z nebe další žaludy, může studio sérii klidně zatípnout a pořád bude (nejen díky merchandisingu) jasně v černých číslech. Koneckonců, uzavřít tuhle animovanou kapitolu by už bylo záhodno. Nudíme se.

Zpět k žebříčku. Na druhé pozici se drží film s podobným osudem – comicsový restart The Amazing Spider-Man, tentokrát s 35 miliony za druhý víkend (propad o střídmých 44%). I tady se hádají diváci nad kvalitou filmu, zatímco odborníci lamentují nad tím, že nový kousek nepůsobí tak kasovně suverénně jako předchůdci. Ale Spider-Man si sequel bez problémů vyslouží, protože z Ameriky má už 200 milionů a celosvětově přesáhl půlmiliardu.

SROVNÁNÍ AMERICKÝCH VÍKENDOVÝCH TRŽEB SPIDER-MANŮ

Přestože film stál oficiálně stejně jako velkolepí Avengers (kdo to na něm vidí, nechť hodí ještěrkou), i přebujelý rozpočet tahle subtilní comicsovka splatí. Pásy se brzy znovu roztočí, aby si mohl Andrew Garfield zopáknout svůj superhrdinský part. A to i v případě, kdy další přísun dolarů tvrdě zarazí Batman.

Na třetím místě dál frčí Ted aka Méďa. Třetinový pokles tržeb jasně indikuje trvalku a je tedy zřejmé, že tahle přisprostlá a originální komedie svých 158 mega rozmnoží až na dvoustovku pouze z Ameriky. Studio určitě prosí režiséra a scenáristu Setha MacFarlanea o druhý díl… nám bude zatím stačit ten první, který má dorazit 2. srpna.

Na čtvrtém místě se k dvoustovce přiblížila pixarovská Rebelka, na pětce má pak ke sto milionům blízko chválená striptérská oddychovka Bez kalhot Stevena Soderbergha.

V druhé půlce desítky se objevují Stoneovi Divoši, komedie Madea´s Witness Protection, kterou by se dal během pěti minut zabít Mr. Hlad, nepříliš žádaný dokument Katy Perry: Part of Me, líbivá andersonovka Až vyjde měsíc (z ní je velký nezávislý hit!) a konečně i Madagaskar 3, v Americe nejúspěšnější díl série.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden skončí svět, jak ho známe, protože přijde Bane a všechno rozvrátí. Ještě že nás pod taktovkou Christophera Nolana spasí Temný rytíř.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace