Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #149 o Batmanovi a ultimátní bitce


ikona
st39.6
Master Chief vs. Predátor, Batman a Robin, Hra o trůny a matematika, Pixar a náklaďák. Zábava. 

Výplach bez Star Wars!

Batsestřih týdne

Smiřte se s tím, příštích několik dní až týdnů bude patřit Batmanovi. Do kin se totiž chystá takový nenápadný velkofilm jménem Temný rytíř povstal. Je mi jasné, že už většina z vás předobjednala lístky do IMAXu (a jestli ne, měla by, protože se na Flóru kvůli Batmanovi vrátil 70mm projektor!), ale stačili jste si dát opakovačku událostí, které závěrečnému dílu trilogie předcházely? Pokud ne, jeden z důvodů může být nedostatek času. Ony jsou totiž oba dosavadní díly Temného rytíře dost dlouhé. Nevadí, náš čtenář s přezdívkou kyller dal dohromady devítiminutovku, v níž za doprovodu Zimmerových pecek zopakuje, co všechno se před tím, než Temný rytíř povstal, odehrálo. Čas vám to ale neušetří. Jen budete mít o to větší chuť si pustit oba díly celé. Na závěr spotu si pak můžete užit snad všechny dosud dostupné záběry z trojky. A že už jich je!

Umírající polda týdne. Ehm.

Pokud už jste viděli nového Spider-Mana, bude vám obličej C. Thomase Howella povědomý. Zahrál si tam totiž jednu drobnou roličku, ze které se na konci filmu vyklubal docela důležitý jeřábník (a je to venku!). V dalším z nekonečné řady spotů z FunnyOrDie se ale patosu a kýči postaví a docela solidně si z něj začne utahovat. Znáte ty scény, kdy někdo schytá kulku, která ho má za několik minut zabít? Většinou se postava rozvypráví o tom, jak by měl jeho ženě někdo vzkázat, že jí miluje, psa podrbat za pravým uchem a synovi sdělit rodinné tajemství předávané z generace na generaci. Nebo tak něco. Inu, Howell má pro své příbuzné úplně jinou zprávu. Svou ženu nenávidí a dceři vzkazuje jediné: Jsi kočka. A nenaráží tím na vzhled.

 Hodný Hellboy týdne

Ze všech stran sice zní, že se třetího Hellboye nikdy nedočkáme, ale znáte to, naděje umírá poslední. Zvlášť, když žijeme ve světě, kde se občas splní i ta nejbláznivější přání. Jako to Zacharyho, což je mladý a nemocný chlapeček, který si přál osobně potkat Hellboye. Díky Make-A-Wish nadaci se mu tohle přání splnilo - Ron Pearlman opět usedl na několik hodin k zrcadlu, chopili se ho maskéři (filmových hvězd;) a než byste řekli "třetí Hellboy stejně jednou bude", změnil se opět v ruďase. Pár hodin s chlapcem poklábosil, nafotili nějaké obrázky a pak si Zachary vyzkoušel na vlastní pěst, jaké to je, být synem pekla.

Easter Egg týdne

Studio Pixar je mimo jiné známo tím, že do svých filmů skrývá pro obzvlášť pozorné fanoušky easter-eggy, které odkazují na předešlé (nebo nadcházející) filmy. Proč tvůrci hitů jako Úžasňákovi, Toy Story, Příšerky s.r.o. nebo Ratatouille do filmů tahle skrytá překvapení vůbec vkládají? Protože můžou. A protože jsou to hračičkové. Jedním z tradičních easter-eggů je Pizza náklaďák z Toy Story, který se objevil zatím ve všech pixarovkách krom Úžasňákových. Opravdu ve všech, ptáte se? Ano. Pizzu rozvážející truck se objevil i v Rebelce, ve filmu ze středověku, kde jsou nejmodernějšími kusy techniky tětiva a šíp. Hoši z Pixaru truck propašovali do jedné ze scén s čarodějnicí. Ta si očividně užívá vyřezávání předmětů, které se ještě několik staletí neobjeví. I proto najdete v její dílně také podobiznu jednoho velice povědomého monstra ...

Matematika týdne

Máte rádi čísla, grafy, statistiky a ... Hru o trůny? V tom případě vás tohle video nadchne. Josh Sundquist z I Love Charts dal dohromady nejzajímavější čísla a statistiky ze Hry o trůny. Z valné části se tu samozřejmě řeší především knižní předlohy, čísla se ale logicky vztahují i k megaúspěšné televizní adaptaci. Poučení z tohohle videa plyne jenom jedno: George R. R. Martin je blázen.

Olympijský spot týdne

Už jste si stačili všimnout? Mílovými kroky se blíží Olympijské hry v Londýně, což mimo jiné znamená, že minimálně polovina mužské populace naší matičky Země několik následujících týdnů prosedí u televize. Už jste si, dámy, zajistily vlastní program? Bacha, sledování telenovel tentokrát neprojde. Pokud se ale přece jen k televizi dostanete, mohly byste narazit na reklamní spot od Alejandra Gonzáleze Iñárritu, který sice komunikuje P&G, především je ale oslavou všech maminek (a v závěru samozřejmě Olympijských her). Docela jistě vás dojme, opravdu se podařil.

Nesnesitelný Batparťák týdne

Doba se mění a s ní se mění také podoba filmových postav. Hrdinové, kteří našim rodičům připadali jako parta drsňáků, jsou dneska pro smích i dětem v mateřských školkách. Pravda, Batman z šedesátých let asi nepřipadal drsný vůbec nikomu, každopádně když jednu z jeho postav postavíte do kontrastu s současným Temným rytířem, může z toho vzniknout docela zajímavá podívaná. Stejně jako v jednom z našich prvních Hezkých vstávání na TVzone, kde duel Batmana a Banea neustále rušil jeden šašek v pestrobarevném pyžamu: Robin.

Francouzská sci-fi týdne

Co filmovému fanouškovi udělá větší radost než dobrý film? Příslib dobrých filmů do budoucna. Sledovat filmové studenty je radost (tedy pokud to nejsou zrovna nějaká rádobyumělecká dramata o louhování čaje), obzvlášť, když dokáží překvapit něčím, co vypadá jako drahá produkce ze zámoří. Přesně to se podařilo dát dohromady studentům francouzské ArtFX, kteří natočili kraťas Terraform redux. Podívat se na něj můžete tady, když už ale budete u zkoumání prací mladých žabožroutů, podívejte se také na future-retro Voile Noir nebo na starší The Archiver, kterého už jste si možná v jednom z našich starších výplachů všimli. A nebo prostě skočte na kanál ArtFX. Je tam toho hromada.

Bitka týdne

To nejlepší na konec. Všichni občas přemýšlíme o tom, co by se stalo, kdyby se utkali bijci z naprosto odlišných filmových a herních světů. Lidem z freakinrad to vrtalo hlavou také, a tak se rozhodli, že proti sobě postaví hlavní hrdinu Halo a Predátora. Vyklubalo se z toho video, jehož slabším začátkem byste se rozhodně neměli nechat odradit. Bitka se totiž pomalu ale jistě přemění v duel století. A co vy víte, třeba se objeví i ten Batman!

Duel týdne

Mr. Hlad se vás minulý týden ptal, jestli máte nějaké oblíbené herce, kterým je kolem padesáti let a měli by si podle vás vyzkoušet akční žánr, když už jsou tu filmy jako druzí Postradatelní nebo RED. Mezi vašimi favority se objevil Hugh Laurie, Karel Roden, Dustin Hoffman, Denis Leary, David Duchovny, William Dafoe a samozřejmě Stephen Lang.

Dneska se vás zeptáme skoro na to samé. Zajímalo by nás, jestli byste uvítali více akčních filmů s ženou v hlavní roli (jako například Zkrat nebo Salt) a hlavně: Jakou herečku byste chtěli vidět, jak levou zadní nakopává zadky nějakým lumpům?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (23)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace