Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bude nový Shyamalan akčnější?


ikona
st39.6
m. night shyamalanwill smith
Vyklube se z nového Shyamalana čistě akční sci-fi? Oficiální synopse After Earth tomu napovídá 

Kariéra M. Nigh Shyamalana je v posledních letech nahnutá a po neúspěchu Posledního vládce větru a Stalo se je klidně možné, že bude jeho nejnovější film poslední šance, kterou dostane nejen k nápravě reputace, ale také k záchraně vlastní kariéry. V takových situacích už je potřeba začít dělat kompromisy, a jak to tak podle čerstvě zveřejněné oficiální synopse After Earth vypadá, právě k těm se Shyamalan uchýlil. Možná si totiž přestane hrát na pana tajemného a doručí čistokrevnou akční sci-fi.

Nejdříve si zopakujeme, co jsme doteď věděli: Film se má odehrávat tisíc let poté, co lidstvo opustilo planetu Zemi a sleduje otce a syna (Will a Jaden Smithovi, můžete hádat dvakrát, kdo bude hrát koho;), kteří ztroskotají na záhadné planetě. Až do zveřejnění oficiální synopse to vypadalo na klasickou shyamalanovskou hru na schovávanou, kdy se na konci z oné tajemné planety překvapivě vyklube naše milovaná matička Země. Nebo tak něco. Prostě jsme očekávali, že tajemství, obestírající Shyamalanovu novinku, nebude odhaleno až do té doby, dokud se na film sami nepodíváme. Zdá se ale, že ho Hollywood přesvědčil, ať na to tentokrát jde bez zbytečného balamutění diváků. Pro Comic-Con zveřejněné shrnutí děje proto už teď slibuje, že se film bude odehrávat na Zemi. Takže žádné dramatické odhalení na konci. Co se na opuštěné planetě bude dít?

After Earth se pravděpodobně bude motat podstatně víc kolem Jadena Smithe než kolem jeho otce. Ten totiž po ztroskotání vesmírné lodi (sundá jí asteroid) zůstane ležet zraněný v troskách. Pokud se synátorovi nepodaří včas doběhnout k signálnímu zařízení, které přivolá pomoc, hrozí otci smrt. Což by byla škoda, mladý hrdina se se svým tatínkem sotva stačil seznámit, slavný generál se totiž k rodině vrátil po letech brouzdání vesmírem a tohle byl jejich první společný výlet.

Závod s časem každopádně znamená, že by se mohl Shyamalan vydat do vod akčního žánru. Nebylo by to poprvé, akci okusil s Posledním vládcem větru, tentokrát ale bude mít díky přítomnosti dvou hvězd podstatně větší rozpočet. Jestli je to dobře, není úplně jisté, podle Shyamalanova Twitter feedu to totiž vypadá, že se režisér není schopný vyrovnat s postprodukční logistikou tak velikého a "CGI heavy" filmu.

Jestli to Kitai, jak se postava Jadena Smithe jmenuje, stihne, aby zachránil svého otce generála Cyphera Raige, se dozvíme až v polovině příštího roku. Tomu, že si Shyamalan přece jen schovává trochu tajemna, každopádně napovídá jeho přirovnání After Earth k Jurskému Parku a ke Stromu života. Skromně tvrdí, že pokud se nám líbily tyhle dva filmy, bude se nám líbit i jeho nová sci-fi. Brada Pitta se v ní nedočkáme, digitálních monster ale - jak to tak vypadá - ano. Což je super.

Vzhledem k již zmíněnému Comic-Conu bychom se mohli na první trailerovou ochutnávku podívat už v polovině měsíce.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace