Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další pád Bílého domu s Eckhartem a Butlerem


ikona
st39.6
aaron eckhartantoine fuquaroland emmerich
Emmerichův White House Down s Channingem Tatumem má konkurenci 

V Hollywoodu se stává čím dál častěji, že se různá filmová studia téměř současně pouštějí do zpracování totožných námětů. Většinou se z toho vyklubou diametrálně odlišené filmy jako poslední dvě Sněhurky, občas to ale může znamenat také klasické "kdo dřív přijde, ten dřív mele". Jinými slovy: Kdo stihne odstartovat produkci jako první, ten má vyhráno a konkurenční projekt s podobným námětem jde k ledu. Jestli to bude případ i dvou filmů o pádu Bílého domu, se dozvíme až v následujících měsících, byla by to ale škoda. Oba totiž vypadají skvěle, i když oba nabízejí to samé: White House Down Rolanda Emmericha s Channingem Tatumem a Jamie Foxxem v hlavních rolích by mělo být něco jako Smrtonosná past v Bílém domě. No a Olympus Has Fallen Antoinea Fuquy s Gerardem Butlerem by měl být něco jako Smrtonosná past v Bílém domě. Ehm.

Je ale naprosto jasné, že přes totožné náměty můžeme čekat hodně odlišnou podívanou. Emmerich pracuje se scénářem Jamese Vanderbilta (Zodiac, Vítejte v džungli, The Amazing Spider-Man, nový Robocop), který studio koupilo za tři miliony dolarů. To je hodně drahá legrace, takže by se mohlo stát, že bude Emmerich po dlouhé době točit podle něčeho, co by se dalo nazvat solidním scénářem. A hlavně: Je to Emmerich. Pokud bude ve své kůži, je vysoce pravděpodobné, že při napadení Bílého domu teroristé zdemolují také polovinu Mléčné dráhy. Zato Antoine Fuqua točí komornější thrillery, kde se podstatně více tlačí na pilu po stránce emocí a vývoje postav. A které nejsou tak přístupné.

Antoine Fuqua už si našel vedle hlavní role, kterou vystřihne Gerard Butler, také představitele prezidenta. Svou tvář propůjčí nejmocnějšímu muži světa Aaron Eckhart, jeden z těch herců, kteří dovedou zaujmout v téměř každém filmu, ale zůstávají i nadále podceňovaní. Eckhart už za sebou pár podobných rolí má (právník a politik, to je jedno a to samé), takže není pochyb, že pod vedením Fuquy předvede další herecký koncert.

Je jasné, který z těchto dvou projektů má větší šanci vydělat balík peněz. Je ale dost možné, že oslavovat na konec budeme spíš outsidera. Minimálně obsazení tomu napovídá. Tatum je film od filmu lepší (a v Haywire vystřihl zkušeného agenta skvěle), do akčního thrilleru ale přece jen sedne více Gerard Butler s Aaronem Eckhartem. Tedy alespoň papírově.

 ---

Vytáhni v hospodě: Eckhart se (skvělé) role v Batmanovi dočkal v roce 2008 díky Christopheru Nolanovi, součástí DC universa se ale mohl stát podstatně dříve. Byl totiž Aronofskyho volbou pro roli Jamese Gordona (kterého pod Nolanovým vedením ztvárnil Gary Oldman) v Batman: Year One. Ten ale, jak víme, na konec nevznikl.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace