Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

O čem je Blomkampova sci-fi Elysium?


ikona
KarelR
elysiummatt damonneill blomkamp
Novinka režiséra Districtu 9 už není tak tajemná. 

Psal se rok 2006 a imf se ptal, who the f*ck is Neill Blomkamp. O tři roky později jsme to docela jasně zjistili - talentovaný jihoafrický režisér, který dal světu jednu z nejzajímavějších sci-fi posledních let. A navrch přihodil neselhávajícího šikulu Sharlta Copleyho.

Teď, o další tři roky později, stojíme před začátkem marketingové kampaně Blomkampova dalšího filmu - stodvacetimilionového Elysia. Dokázal za čtyřnásobné peníze natočit stejně dobrý film, jakým byl District 9? Testovací publika už to v tuhle chvíli vědí. My se pak díky nim dozvídáme alespoň synopsi filmu, jelikož byl děj Elysia až doteď přísně utajován. Tak tedy:

V roce 2159 jsou lidé rozděleni do dvou tříd: závratně bohatí žijí na nedotčené vesmírné stanici zvané Elysium a ostatní na přelidněné, zdevastované Zemi. Ministryně Rhodesová (Jodie Foster), nekompromisní zástupkyně vlády, se nezastaví před ničím, aby prosadila anti-imigrační zákony a zachovala tak luxusní životní styl obyvatel Elysia. To ale lidi ze Země neodrazuje před tím, aby se na stanici nepokoušeli dostat. Jakkoliv to jen jde. Když nemá smolař Max (Matt Damon) žádnou jinou možnost, přijme nebezpečnou misi, jejíž úspěch by mohl nejen zachránit jeho život, ale také přinést rovnováhu oběma rozhádaným světům.

Paráda, no ne? Zbytek obsazení Elysia tvoří Sharlto Copley, Alice Braga, Diego Luna, Michael Shanks a William Fitchner. Premiéra je 1. března 2013 a první upoutávka tu nemůže být dostatečně brzy...

---

Vytáhni v hospodě: A znáte ten, jak se Wikus snažil setkat s Charlize Theron?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace