Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Before Watchmen: Comicsová událost roku je tu


ikona
KarelR
comicscomicszonewatchmen
Mooreovi legendární superhrdinové se vrací do comicsových prodejen. Co přesně nás čeká? 

Watchmen, jedno z nejzásadnějších děl comicsové historie, se letos dočká série prequelů. Dvanáctidílné comicsové sérii Alana Moore a Davea Gibbonse, která v letech 1986 a 1987 navždy změnila vnímání superhrdinů, se dlouho dařilo nestát se značkou. O další příběhy ji nedokázala nafouknout ani filmová adaptace Zacka Snydera. U DC ale nakonec přeci jen podlehli pokušení a sehnali skupinu uznávaných tvůrců, která přislíbila spoluúčast na nejsledovanějším projektu letošního roku.

Od února 2012 tedy víme, že nás čeká sedm limitovaných comicsových sérií a jednosešitový epilog, jež dohromady tvoří ságu nazvanou Before Watchmen. Vlastních příběhů se celkem pochopitelně dočká šestice známých postav – Rorschach, Ozymandias, Dr. Manhattan, Silk Spectre, Comedian a Nite Owl. Sedmou sérií pak budou jejich předchůdci Minutemen, jejichž první sešit právě vstoupil do prodeje.

Before Watchmen obsahuje:

Rorschach (4 čísla) – Scénář: Brian Azzarello. Kresba: Lee Bermejo
Minutemen (6 čísel) – Scénář/Kresba: Darwyn Cooke
Comedian (6 čísel) – Scénář: Brian Azzarello. Kresba: J. G. Jones
Dr. Manhattan (4 čísla) – Scénář: J. Michael Straczynski. Kresba: Adam Hughes
Nite Owl (4 čísla) – Scénář: J. Michael Straczynski. Kresba: Andy a Joe Kubert
Ozymandias (6 čísel) – Scénář: Len Wein. Kresba: Jae Lee
Silk Spectre (4 čísla) – Scénář: Darwyn Cooke a Amanda Conner. Kresba: Amanda Conner
Epilogue (1 číslo) - Scénář: Různí. Kresba: Různí

Making of, kde vám tvůrci vylíčí, proč do Before Watchmen šli. Mrkněte na něj co nejdřív, MTV ho nejspíš brzy znepřístupní mimo USA a jinde k nalezení nebude!

A proto vlastně na MovieZone čtete tyhle řádky. Začíná totiž několikaměsíční nadvláda Watchmenů, během níž se dočkáme odpovědí na spoustu zásadních otázek. Budou slavní hrdinové fungovat mimo dohled Alana Moorea, nebo nás čeká akorát kontroverzní zklamání? Dokáží prequely adekvátně obohatit historii postav a posílit tak zážitek ze samotných Watchmenů, nebo dostaneme jen řadu zbytečných událostí? Mělo Before Watchmen vůbec kdy vzniknout, nebo by bylo lepší, kdyby Mooreův comics navždy zůstal jako jedno celistvé dílo?

Teď už není cesty zpět a v DC hodně riskují, že pošramotí pověst jednoho ze svých nejmilovanějších dítek. Before Watchmen totiž spousta lidí již dávno odsoudila. Jiní jim zatím opatrně dávají naději. A vy možná patříte zrovna k těm, kteří se na další příběhy se svými oblíbenci naopak těší. V každém případě je k nadcházejícím sedmi sériím málokdo lhostejný, a pozorně je bude sledovat jak celý comicsový svět, tak studio Warner Bros.

Takhle budou vypadat covery prvních čísel.

A proto vlastně Before Watchmen zajímá nás. Snyderův film sice nebyl tak závratným úspěchem, v jaký se nejspíš doufalo. Pokud ale nové comicsové série zazáří kvalitou a především prodejností, je dost dobře možné, že v budoucnu některý z prequelů potkáme na stříbrném plátně. Méně nákladné sólovky Rorschacha či Comediana by si totiž svoje diváky určitě našly. A už proto je třeba doufat, že Before Watchmen slavnému comicsu minimálně složí hezkou poctu, než aby pošpinilo jeho jméno. Jak se k prequelům zatím stavíte vy?

---

Vytáhni v hospodě: Současný Batman od Scotta Snydera roztáčí příběh gothamského superhrdiny do úplně nových otáček. Dejte mu šanci!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (14)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace