Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Skyfall vrátí Bondovi humor


ikona
KarelR
bond 23daniel craigsam mendesskyfalltéma
A co dalšího nás čeká v comebacku agenta 007? 

23. bondovka se nenápadně blíží. Stále sice čekáme na první teaser, nedávno jsme ale dostali pár nových fotek a videoblogů, které pomaličku odhalují, co nás čeká. Další dávku informací nyní přinesla novinářská návštěva natáčení v Istanbulu, na kterou MovieZone zase nikdo nepozval. No díky, Same. Pro novinky ohledně Skyfallu se tedy musíme ohlédnout k méně krásným a inteligentním zdrojům, které potvrzují pár spekulací a přinášejí několik upřesnění, co přesně na podzim uvidíme v kinech.

Tak předně, rozšíření synopse nečekejte. Tvůrci stále mlží, jak jen to jde, a odkazují jen na velice osobní bondovské dobrodružství, které se bude točit kolem minulosti M. Agenta 007 by tak měla čekat obzvlášť vyčerpávající zkouška, která bude nadále těžit z bourneovské realističnosti. Hodně prostoru má tentokrát dostat akce, kterou Sam Mendes komponuje s pomocí legendárního Rogera Deakinse. Jak mu to jde, zatím nikdo netuší. Sám Mendes si ale „stěžuje“ maximálně na to, že tu čtyřminutová honička stojí víc než jeho poslední film.

Návštěva Istanbulu mimochodem nebyla náhodná. Vzniká tu totiž akční otvírák filmu, ve kterém po bondově boku uvidíme Naomie Harris. Ta nakonec nebude hrát sekretářskou hvězdu Moneypenny. Jak nám prozradil už její videoblog, zhostí se role agentky jménem Eve, která chce být stejně tvrdá a schopná jako Bond. Co přesně bude tohle duo provádět pořád není jasné. Eve by ale měla být hodně výraznou postavou, která s Bondem půjde proti zákeřnému Silvovi.

Toho ztvární Javier Bardem a mělo by jít o nejklasičtějšího bondovského záporáka za Craigovu agentskou kariéru. Podle Mendese se jeho formování povedlo hlavně díky extra času, který filmařům zajistily odklady natáčení. A přestože víme jen to, že se v jednu chvíli převlékne za londýnského policistu, už teď není problém mu ten moc zlý pohled uvěřit. Ola Rapace, který by si měl zahrát jednoho z jeho nohsledů, pak doslova říká, že jeho postavě absolutně nevidíte do hlavy. Ano, tudy rozhodně vede cesta.

Silvovy plány by každopádně měly zahrnovat hodně zmatku v Londýně, kde se bude odehrávat daleko větší část filmu, než je zvykem. Ano, v tradičním bondovském stylu navštívíme Turecko, Šanghaj a „goldfingerovské“ Skotsko. Tentokrát se ale bude zápasit především na domácí půdě, kde hodlá MI6 šlapat na paty také vládní dohled s tváří Ralpha Fiennese. A třeba se tak do hry výrazněji zapojí i Q, kterého po Craigově boku uvidíme poprvé. Ben Whishaw má rozhodně co dohánět, protože Desmond Llewelyn a John Cleese nenechali laťku zrovna nízko.

Společně s Q by měl film dostat především zásadní dávku humoru, což má být největší změna oproti Casinu Royale a Quantum of Solace. Scénář se prý mezi sháněním herců a natáčením příliš nezměnil. Jen v něm sem tam přibyly Bondovy štěpné poznámky, jež podle Craiga zahrnují hlavně černý humor. Nějaký opravdu zásadní návrat k brosnanovské době nás ale přesto nečeká. Mendes se pouze snaží přidat na conneryovské hravosti, která by měla dramatické akční jízdě dodat na šarmu a chvílemi ji trochu odlehčit.

Proti tomu se nedá nic namítat. A stejné je to i s posledním „překvápkem“ filmu, kterým má být Mendesův přístup k bondgirls. U „akční“ Naomie Harris je celkem jasné, že se vyhne tradičním klišé. Kambodžsko- francouzská krasavice Berénice Marlohe ale také tvrdí, že má hodně daleko k jednorozměrné slečince, která Bondovi vleze do postele po jednom lusknutí prstů. Máme prý čekat spíš femme fatale hitchcockovského typu, což je asi to nejpříjemnější zjištění, jaké nás mohlo potkat. Teď jen tahle slova proměnit v činy.

Má Sam Mendes Bonda pevně v rukou? A dokáže tedy znovu rozfungovat balanc velkolepé akce a Bondovy osobnější roviny, který nás tolik trápil v Quantum of Solace? To se dozvíme za necelého půl roku. Slibnou teaserovou ochutnávku, kterou nedávno zhlédlo publikum CinemaConu, bychom ale měli vidět mnohem, mnohem dřív…

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace