Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vyrazili Avengers za miliardou?


ikona
Cival
tržby
Americká kina čekají na superhrdiny. Zatím pokladnám vládne nuda, kterou nerozčeřili ani Statham a Apatow. 

V letošní filmové nadílce jsou jen čtyří filmy, které by mohly zaútočit na miliardu dolarů celosvětově. Expendables 2, Madagaskar 3, Prometheus a Můj vysvlečeněj deník... to fakt nejsou. Kromě Hobita a Doby ledové 4 ale bude o bájnou metu usilovat celá horda comicsových hrdinů. A jako první se do dostihů ve světových tržbách pustili Avengers.

Iron Man, Thor, Hulk nebo Black Widow si sice start v českých a amerických kinech ještě o pár dnů odložili, na spoustě zahraničních trhů už ale plátna okupují - a daří se jim sakra dobře, protože po pár dnech v Británii, Německu, Francii, Španělsku, Koreji a dalších zemích mají na kontě už 178 milionů dolarů. Na Avengers studio Marvel rozhodně neprodělá... bude to ale na miliardu stačit? To nám prozradí hlavně dny příští.

Sluší se ale podotknout, že dávno odbržděná Bitevní loď, trikový megaflák studia Universal, má po dvou týdnech ve světových kinech na kontě 170 milionů z mimoamerických kin. Taky žádný propadák... ale už na tomhle přímém srovnání je vidět, že Avengers jsou úplně jiná váhová kategorie.

Na nálet superhrdinů se moc těší zámořští kinaři. Tamní biografy se totiž vyprázdnily. Černošské romantické komedii Think Like a Man stačilo střídmých osmnáct milionů dolarů k bezpečné obhajobě první pozice. Tahle levná žánrovka od režisérského nudila Tima Storyho už pětinásobně splatila svůj rozpočet a jen v Americe nejspíš zvládne utržit přes stovku. Tvůrci se napakují.

Na tuhle průměrnost nestačili animovaní Piráti, kteří během prvního víkendu urvali 11 a půl milionu. Animák od Aardmanů má sice výhodu v tom, že na něj budou chodit diváci po celém světě (třeba v domovské Británii film nastřádal přes 22 mega), v Americe ale o kdovíjaký hit, srovnatelný třeba se Slepičím úletem, nepůjde.

Brutálně selhaly ale i ostatní novinky, v žebříčku se zjevily až za romantikou Talisman a za megahitem Hunger Games. Přisprostlá romantická komedie od tvůrců Kopaček Zásnuby na neurčito (aka Five-Year Engagement) na pátém místě má jedenáct mega, což je na poměry apatowovských komedií s Jasonem Segelem dost slabota. Film z Ameriky nepokryje ani svůj třicetimilionový rozpočet. Aspoň že má celkem vstřícné recenze.

Naopak klasické stíračky se dočkal thriller Safe s Jasonem Stathamem. Sedmimilionový otvírák předznamenává další slabší žánrovku od LionsGate, není se ale co divit, když film působil už od trailerů mdle a fanoušci svalouše "Statha" nejsou zrovna zvědaví na nějaké zachraňování malé asijské holčičky (i tak jsou ale reakce na film poměrně pozitivní).

Třetím průšvihem týdne je pak sedm milionů pro mysteriózního Havrana - ani tomu se ale nedivíme, protože režisér James McTeigue nás vždycky nudil a jeho novinka Havran se vyloženě nepovedla. Zaslouženě se z ní nestal nějaký hit.

Do desítky se ještě vešel přírodopisný dokument Chimpanzee, komedie Three Stooges a velebené hororová hříčka Whedonova The Cabin in the Woods.

Kompletní žěbříček tržeb zde.

Za týden sejme americká kina Joss Whedon s Avengery - a očekávání i predikce jsou vážně monumentální.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (22)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace