Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Ovládnou Avengers svět?


ikona
KarelR
avengersjoss whedonmarvel
Za kolik by mohla marvelovská týmovka otevřít a jaké jsou první dojmy z premiéry? 

Joss Whedon to dokázal. Zhruba takový je konsenzus po předvčerejší hollywoodské premiéře Avengers, na kterou se dostavila spousta prominentních lidí. Naštěstí na projekci ale nechyběli ani novináři, kteří sice vyfasovali embargo na recenze. Krátké reakce na Twitteru jim ale Marvel povolil, což nebylo zdaleka první znamení, že comicsové studio vůbec nemá co skrývat. Naopak muselo dobře vědět, že se už tři týdny před premiérou začne vézt na vlně pozitivních reakcí.

Jak moc pozitivní jsou? Předně je třeba říct, že se na adresu Avengers neobjevil ani jeden negativní tweet. Ohlasy se pohybují mezi nadšením a spokojeností, přičemž se většina lidí shoduje na tom, že film do pozice nejlepší marvelovky nakopává především poslední třetina. V té je prý víc akce než ve všech předchozích snímcích mladého studia dohromady. A pěkně k ní sedí přízvisko "epická". Výrazně horší by ale neměly být ani předchozí dvě třetiny filmu, v nichž se prý začnete hrabat až poté, co vylezete z kinosálu a opadne z vás nadšení, že jste právě absolvovali obří zábavnou comicsárnu.

Pro ještě lepší obrázek:

Avengers - epické! Epické! Všichni bojují se všemi, ale film plní všechny sliby. Marvelácké filmy jsou s každým dalším lepší. Hulk! HULK!

— Alex Billington (@firstshowing)

To by šlo, Jossi, to by šlo.

Avengers jsou natolik dobří, že jsem Marvelu odpustil Iron Mana 2.

Tedy Iron Man 2 je pořád na houby, ale už mě tolik neštve.

Mimochodem, vyhněte se Avengers ve 3D. Je k ničemu. Jděte na 2D.

— Devin Faraci (@devincf)

Avengers. Konečně marvelovka, z jejíhož konce jsem nadšený. S prvními dvěma akty se vypořádám v recenzi.

— Jeremy Smith (@mrbeaks)

Napsal bych tweet o Avengers, ale moje tělo se ještě pořád vzpamatovává z non stop fandovského nadšení. Obrovská zábava (po většinu času).

— Germain Lussier (@GermainLussier)

Je to bomba. Těžko říct něco víc.

Nikdy to nešlápne vedle. Inovativní. BRUTÁLNÍ. A zatraceně zábavné. Věřte hypeu.

— Josh Dickey (@Variety_JLD)

Avengers byli epičtí. Ve finále filmu je nejspíš víc akce než ve všech předchozích marvelovkách dohromady!

Čím víc o o tom přemýšlím, tím víc se mi to potvrzuje. Na první polovině mi vadí hodně detailů, ale druhá se hodně povedla.

— Peter Sciretta (@slashfilm)

Naprosto miluju Avengers. Usmíval jsem se od začátku do konce. Fandové Marvelu v kině zešílí.

Dvě věci, které udělali z Avengers vynikající film: Hulk a humor. Za oboje má Joss Whedon 10 z 10.

— Steven Weintraub (@colliderfrosty)

Avengers jsou jedním z nejvíc cool filmů, jaké jsem za poslední dobu viděl.

— Spencer Boldman(@SpencerBoldman)

Právě jsem byl na světové premiéře Avengers. Skvělý film. SPOUSTA akce, humoru a překvapení. Hulk si film ukradl pro sebe.

— ShaheemReid (@ShaheemReid)

Avengers jsou jako velká vana popcornového nebe. Celou dobu jsem se nepřestal usmívat a často se tleskalo. Dobrá práce, pane Whedone.

— edgarwright (@edgarwright)

Moc pěkná zjištění. Teď už zbývá jen úspěšně dotáhnout do konce reklamní kampaň, kterou má na starost distribuující studio Disney. To se nedávno hodně spálilo s Johnem Carterem. Avengers by ale na rozdíl od něj neměli mít problém zasáhnout všechny čtyři divácké kvadranty (Carter trefoval sotva dva) a už nyní je jasné, že z nich bude hit. První předzvěsti tržeb hovoří o tom, že by film neměl mít problém otevřít za víc než 125 milionů dolarů. Určitě tak zaparkuje mezi desítku největších otvíráků všech dob, a když bude mít kliku, urve i pozici třetího největšího comicsového otvíráku. Hned za Temným rytířem a Spider-Manem 3.

To ale jen v případě, že přeleze 128 milionů, na kterých v Americe startoval Iron Man 2. Což by vzhledem k předběžným číslům neměl být problém (pozitivní reakce a recenze oněch 125 mega těžko stlačí dolů). Avengers tak mají maximálně našlápnuto k tomu, aby byli vydařenou a úspěšnou letní zábavou. A nás by tím pádem mohlo čekat opáčko roku 2008, kdy svět ovládli Iron Man s Batmanem. Nádhera!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace