Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Captain America hledá parťáka


ikona
Mr. Hlad
captain americamarvel
Kdo bude režírovat druhé dobrodružství nejameričtějšího superhrdiny?  

Captain America: První Avenger byla sakra povedené comicsovka, která mezi už trošku se opakující Marvelovky přinesla nadhled, styl a sympatickou brakovost. Joe Johnston zkrátka odvedl dobrou práci, Chris Evans do role největšího patriota na světě zapadl bez problémů a Hugo Weaving potvrdil, že pokud potřebujete někoho na roli magora, který chce svět ovládnout nebo zničit, jen těžko budete hledat lepšího herce. Zkrátka se to povedlo a část redakce si to parádně užila. Captain America se vrátí už za pár týdnů v Avengers, pomalu se však začíná chystat i na druhou sólo misi, na níž se vydá bez režiséra Johnstona. A tak hledá náhradu.

Původně se o režii ucházelo deset lidí, u Marvelů však vybrali finálovou trojici, z níž vzejde nový režisér. A jde o celkem zajímavá jména. Marvel nikdy nesháněl drahé hvězdy a spíš to zkoušel jinak (někdy to vyšlo, někdy ne) a ani tentokrát se nedočkáme celebrit. Nejslavnějším kandidátem je totiž solidní řemeslník F. Gary Gray, jenž má za sebou třeba Loupež po Italsku, Vyjednavače nebo Ctihodného občana. Jeho filmy nejsou obvykle nijak zásadní pecky, ale pokud na nich člověk něco vyloženě kritizuje, obvykle je to scénář a to si snad studio pohlídá.

Další potenciální režiséři už jsou výrazně méně známí, ale rozhodně minimálně stejně zajímaví. Proti F. Gary Grayovi půjde George Nolfi, jenž vloni natočil solidní Správce osudu s Mattem Damonem a je podepsaný i pod scénáři k Bournovu ultimátu nebo chystanému akčnímu návratu Arnolda Schwarzeneggera The Last Stand. Rozhodně zajímavá a možná trošku překvapivá volba.

Ale zdaleka ne tak jako ta poslední. O režii druhého Captaina Americy se totiž poperu i Joe Russo a jeho bratr Anthony. Ti jsou zodpovědní za spoustu televizních seriálů a podepsali se i pod komedii My dva a křen. Hlavně ale už tři roky dělají na kultovní Community, v níž dokázali, že zvládnou jak akční scény, tak i nadhled a obojí tenhle superhrdina potřebuje. Otázka je, jak by se porvali se stomilionovým rozpočtem.

Tak komu to dát?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace