Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kauza Želvy Ninja: Bay vs. zbytek světa


ikona
st39.6
michael bayteenage mutant ninja turtles
Režisér Transformers udivuje kontroverzním rozhodnutím. 

Michael Bay je blázen, to všichni moc dobře víme a máme ho za to rádi. Některé hranice ale není radno překračovat. Tedy alespoň si to myslí fanoušci Želvích ninjů, podle kterých jednu takovou hranici Bay rovnou přeskočil. Na WonderConu totiž zaznělo, že hraná adaptace klasické comicsárny, kterou právě Bay produkuje, hodlá mírně překroutit želvácké universum.

Jestliže jsme doteď žili v domnění, že jsou Želvy ninja zmutovaná zvířátka, které nějaká dobrá duše spláchla do toxického odpadu, příští generace už by díky Bayovi mohla znát úplně jiné želváky. Bay totiž koketuje s myšlenkou, že ze želvích ninjů udělá mimozemskou rasu. Neznamená to přitom "pouhou" změnu originu, zároveň by to mohlo způsobit přírůstek do týmu (vedle Leonarda, Raphaela, Michaelangela a Donatela by se tedy mohl objevit třeba Pollack nebo Lee;). Něco takového si samozřejmě fanoušci nenechají líbit a Baye díky tomu zasáhla ohromná vlna fan-hate, kterou navíc podpořili i někteří hlasoví představitelé z animovaného seriálu.

Jenže zkuste člověku, který má na krku několik stamilionových hitů říkat, co má dělat. Bay proto sucharsky odpověděl, že by se "fanoušci měli v klidu nadechnout a hodit se do pohody". Na scénáři se pracuje a dohled na něj má i jeden z tvůrců původních želv, který si prý s podobnými myšlenkami pohrával už dlouho. Jenže co naplat, jestliže tvůrci podobnou změnu provedou, negativní ohlas na ní vznikne, ať už budou doporučovat klid nebo ne.

Důležité teď je, že za Bayem stojí právě Peter Alan Laird, jeden z tvůrců. Za režiséra se postavilo také několik dabérů ze seriálu a z filmu, což je trochu komické (s filmem velmi pravděpodobně nebudou mít nic společného) a celá situace tak trochu přerůstá v jednu velkou bublinu, na které si zahraniční weby akorát nahrabávají čtenost. Klidně by se tedy mohlo jednat o vychytralý PR tah (něco jako řeči kolem ratingu dalších Postradatelných), v kterémžto případě si Bay může pogratulovat - o Želvích ninjách se teď mluví všude. Ale i tak, co byste řekli na takovou zásadní změnu v původu bojovníků v krunýři?

---

Vytáhni v hospodě: Peter Laird má u finálních verzí filmů velké slovo. V nedávných animovanáých TMNT třeba zamítnul smrt Raphaela. Jednoduše proto, že se mu představa umírajícího ninjáka nelíbila.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace