Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Oscaři v neděli udeří: Tutovky, tipy i tragédi z Malin


ikona
Cival
oscaroscařiscorsese
Dnes v noci se tu snad potkáme... 

Sezóna cen končí. Petr Vachler se sice pokouší bojovat za to, aby její finále přinesl až první březnový víkend, ale i vegetariáni ví, že vrcholem čtvrt roku plného chválení, oslavování, pochlebování a tleskání je prostě 84. vyhlašování Cen Akademie neboli Oscaři. Nedělní show, která nám tradičně zpříjemní celou noc a znechutí ranní vstávání do nového pracovního týdne, bude letos znovu moderovat Billy Crystal, takže se můžeme těšit jednak na pompézní úvodní představovačku, a pak na vydatnou porci glos a lehkých fórků. Bude to návrat ke klasice, takže pokud uprostřed přenosu nevytáhne Sacha Baron Cohen v převleku za diktátora zlatou bouchačku, neměli bychom se dočkat nějakých velkých kontroverzí.

Letos tu navíc máme naprosto jasného favorita: Černobílý The Artist posbíral všechny možné ceny. Jedničkou je podle nezávisláků, režisérů, Britů, herců i novinářů, a tak se očekává jednoznačně jeho triumf. Akademie jistě ocení i režiséra Michela Hazanaviciuse (Scorsese totiž dostal Oscara nedávno), trochu těžší to už bude mít Jean Dujardin jako herec. Opravdovou řež ale můžeme čekat až u hereček, scenáristů a v technických a výtvarných kategoriích. Kolikrát v nich bude bodovat Hugo? Prosadí se herecky vyšperkovaný Černobílý svět? Opravdu dostane svého prvního Oscara herecká legenda Christopher Plummer za The Beginners? Přetaví svou sedmnáctou nominaci (!) ve třetí sošku Meryl Streep jako Železná lady? Nebo ji porazí Marylin Monroe Michelle Wiliams? A kolik černošských hereček se bude radovat? Samé otázky. Pokud znáte klíč k rozlousknutí seznamu nominací, tipujte tradičně v MZ Tipovačce!

Mezitím jsme dostali alespoň pár odpovědí. Na „nezávislých“ Independent Spirit Awards i britských BAFTA se třeba zase radovali tvůrci The Artist. Na druhé straně kvalitativního spektra se nám naopak vyjevily nominace na Zlaté maliny, letos naštěstí předávané až 1. dubna, tak aby všichni věděli, že je není třeba brát moc vážně – proti třinácti nominacím, jež mají vytrestat Adama Sandlera za jeho dementní komedie Jack a Jill, ovšem nelze nic namítat. Osmkrát si organizátoři chtějí získat pozornost fandů velkých sérií nominováním Transformerů a Twilight ságy, samozřejmostí je pak hanobení Nicolase Cage a Kristen Stewart. Tenhle ročník ale jednoznačně patří rekordmanu Sandlerovi, protože mezi nominátory válí i superúděsná komedie Bucky Larson a průměrná romantická oddychovku Zkus mě rozesmát. První film Sandler produkoval, v druhém si zahrál vedle Jennifer Aniston, Brooklyn Decker a taktéž nominované Nicole Kidman. Kompletní seznam nominací zde.

Oscaři nás ale vynesou do mnohem ctihodnějších sfér kinematografie. Budeme u toho. Předprogram s rozhovory a baletěním na červeném koberci budeme samozřejmě sledovat živě a přímo glosovat v tradičním článku s chuťovkami ze zákulisí. Samotný ceremoniál z Kodak Theatre pak můžete od půl druhé ráno sledovat třeba na HBO, již podeváté za slovního doprovodu Tomáše Baldýnského a Františka Fuky (a Saši Michailidise).

Pokud jste socky jako my a HBO nemáte, buďte nablízku, protože diskusními fóry budou určitě znovu poletovat tipy na nějaké ty dostupné televizní streamy. Navíc je to nejjednodušší cesta, jak se ještě podělit o tipy, interaktivně si zaklít a pohádat se o výsledky, nebo o úrovni a výsledcích večera věcně diskutovat. Bude to dlouhá, ale doufejme že zábavná noc.

P.S.: Vsadí si někdo, že Hugo nakonec nepromění ani jednu z jedenácti nominací? :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace