Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Johnny Depp vs. upíři, vlkodlaci a mimozemšťani


ikona
KarelR
edgar wrightjohnny deppthe night stalker
Edgar Wright spojí síly s největší hollywoodskou superhvězdou. 

Johnny Depp nejenže vydělává studiím miliardy, ale navíc má nějakou magickou moc, která mu dovoluje modernizovat téměř zapomenuté filmy a seriály. Letos ho uvidíme v celovečerní verzi klasického seriálu Dark Shadows z 60. let. V létě 2013 znovu oživí 80 let starého Lone Rangera. A ve vývoji má remake Thin Mana, prvního dílu slavné detektivní série ze 30. a 40. let. Je to pro Johnnyho dost a zkusí něco současnějšího? Kdepak. Raději spojí síly s Edgarem Wrightem a ještě jednou se ohlédne za milovanou televizní tvorbou.

Tentokrát do roku 1972, kdy vznikl chicagský novinář Carl Kolchak. Tenhle pán se ve dvou televizních filmech a následném seriálu setkával s nemrtvými, vlkodlaky, mimozemšťany nebo třeba upíry. Jeho historkám ale nikdo nevěřil, takže když došlo na editorská rozhodnutí, jeho divoké články rychle putovaly z nadcházející várky novin.

Kolchak: The Night Stalker, jak se seriál jmenoval, se sice dožil jen dvaceti epizod. I ty mu ale stačily k tomu, aby měl velký vliv na následnující televizní tvorbu. Třeba taková Akta X se příliš netají tím, že si tu vzala hodně inspirace. A v roce 2005 se Night Stalker dokonce dočkal nové verze, která ale byla zrušená po pouhých deseti dílech. Kolchak se tak opět uložil ke spánku...

... a křísí ho až nyní Depp, který chce Night Stalkera pojmout jako velký rodinný film. Není to zas tak velké překvapení. Menší šok ale způsobuje angažmá Edgara Wrighta, který bude na film dohlížet z režisérského postu. Jeden z nejnápaditějších současných filmařů má za sebou Soumrak mrtvých, Jednotku příliš rychlého nasazení a Scotta Pilgrima. V současnosti pak chystá nový film s duem Pegg-Frost a netrpělivě čeká na zelenou pro marveláckého Ant-Mana. Přihodit si na talíř film s Deppem je tak celkem odvážný krok, o to zajímavěji by ale mohl dopadnout. Jestli může Jacku Sparrowovi někdo otevřít oči (a donutit ho zase pořádně hrát), je to právě britský talent s patentem na zběsilou nápaditost. Nebo snad máte pocit, že by si tihle dva nemuseli sednout?

---

Vytáhni v hospodě: Edgar Wright odmítl nabídky na režii Stáhni mě do pekla, Podivných, Zeleného sršně a Mission Impossible 4. Uhnat tohohle pána vážně není jednoduché!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace