Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jack a Jill: Recenze


ikona
woody
Adam Sandler a jeho největší herecký omyl poslední dekády 

Již v úvodu spáchám profesní sebevraždu a napíšu, že považuji Adama Sandlera nejen za velmi vtipného člověka, ale dokonce za jednoho z nejlepších komiků současnosti. Na jeho naturalistickém stylu zesměšňujícím tělesné deformace, mentální poruchy nebo rasové stereotypy je něco půvabného. Ostatně, kdo do svých filmů píše věci jako Hitler s ananasem v řiti nebo resuscitace ovce, zaslouží si buď nehynoucí lásku, nebo záštiplný odpor.

V posledních letech se zdálo, že Sandler pomalu opouští vody buranských taškařic o chudých lůzrech (Vodonoš) a přehodil výhybku na víceméně konverzační komedie ze života vyšší střední třídy (Machři, Zkus mě rozesmát), přičemž to občas proložil vážnějšími polohami (Volání o pomoc, Komici). Ke všemu patří k jedné z mála kasaštykových jistot nestálého komediálního trhu. O to více překvapilo, že kývl na film, v němž hraje dvojroli úspěšného reklamního kreativce a jeho nesnesitelné uřvané sestry – dvojčete. Tento subžánr byl přitom donedávna doménou černošských komediantů za zenitem (zdravíme Eddieho a Martina).

Sandler se svými konexemi mohl klidně udělat Tropickou bouři z prostředí reklamek. .Překvapením je, že Jack a Jill není tak otřesná, fekální a blbá řachanda, jak se všichni domnívali z trailerů. Ano, jedná se o Sandlerův nejslabší film, ale důvody jsou někde jinde než v jeho travesty šou. Je to především prefabrikát všech nepoužitých running joků z předchozích Sandlerovek. Proč je nepoužili dříve? Protože jsou vtipné asi jako vaše čerstvě zpopelněná babička. A co je nejhorší pro jakoukoliv komedii – těch několik málo povedených vtipů má tak mizerný timing, že by tam humor nenašel ani rada Vacátko. Nemluvě o tom, že Sandler vyměkl (žádné děti shazované do hnoje) a evidentně se mu do tohoto snímku moc nechtělo. Působí velice znuděným dojmem, spíše se přetvoří, než improvizovaně hláškuje a je z něj mátožný stín energického komika, jakého jsme viděli v Zohanovi.


Přehrajte si trailer
Na Jackovi a Jill je tak nejsmutnější promarněný potenciál Ala Pacina. Jen si to představte, překecáte Kmotra, aby si střihl své nervově labilní alter ego a pak ho necháte, aby tokal s Adamem Sandlerem v ženských šatech a vypadal jak plukovník Kaddáfí s kocovinou. Sledování něčeho takového je úmorné a vy nemáte po ruce polštářek trapnosti, do kterého byste zabořili studem zkroušenou tvář. Na druhou stranu, jeho reklama na kapučíno (což zní jako Pacino) je zlatým hřebem filmu a to doslova, protože je to poslední scéna. Netroufám si říct, zda stojí za to Jacka a Jill přetrpět, protože se stejně objeví co nevidět na youtube. Aha, ona už tam stejně je. Vytahuje film ze dna a připomene člověku, že Sandler se svými konexemi mohl klidně udělat Tropickou bouři z prostředí reklamek.

Tak či onak, Sandler, Pacino i Depp (minutové cameo) se k Jackovi a Jill znát nebudou, v kinech po tom neštěkl ani pes a Sandler teď bude prstíčkem hrabat u Apatowa, aby mu zase dohodil nějakou serióznější úlohu. Příliš mnoho škody a málo radosti na jeden film.

Verdikt

avatar4/10

woody

Jack má dvojče – Jill. Jill je otravná tlustá židovka. Oba hraje Adam Sandler. Jill balí Al Pacino. Ala Pacina hraje Al Pacino. Není to moc vtipné, je to jen smutné a upachtěné. S tím filmem se může spokojit málokdo, tím spíše Sandlerovi fanoušci.



Hodnocení čtenářů

  • avatar7/10

    Ravenhorn

  • avatar3/10

    The Joker

  • avatar3/10

    Ragnarok

  • avatar1/10

    Tomino

  • avatar1/10

    pearl_jam

  • avatar1/10

    SteKi

  • avatar5/10

    Mildík

  • avatar2/10

    Kverulant

  • avatar5/10

    Spiker

  • avatar5/10

    LiLLZe

  • avatar2/10

    slord

  • avatar3/10

    Livia

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace