Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kam po Prometheovi?


ikona
st39.6
blade runnerprometheusridley scott
Ridley Scott už vymýšlí, co natočí za další film. A Blade Runner to asi nebude. 

Když se objevily první informace o tom, že by se Ridley Scott mohl po Prometheovi, tedy po návratu k žánru, který sám na plátně formoval, pustit do pokračování Blade Runnera, fanoušci se dostali do varu. Tolik dobrých zpráv za sebou, to se jen tak nestává, takže v tom zákonitě musel být nějaký háček. Inu, tady ho máte: na další sci-fi, o níž se tvrdí, že by se z ní měl "Blade Runner 2" vyklubat, asi jen tak nedojde. Scott totiž přičichl k jiné látce, které by chtěl dát přednost.

Jenže nezoufejte. Když už jsme čekali několik dekád, nějaký ten pátek navíc nám neublíží, ne? Důležité je, aby si Scott vybral správně, a s tím, zdá se, tenhle legendární režisér nemá nejmenší problém. Přednost před novým Blade Runnerem totiž podle všeho dostane původní scénář filmu The Counselor Cormaca McCarthyho, autora literárních předloh k Tahle země není pro starý nebo Cesta.

Scott prý byl s McCarthym v úzkém kontaktu prakticky po celou dobu vzniku scénáře a právě proto se tahle spolupráce objevila doslova jako blesk z čistého nebe. Producenti navíc o scénáři, který vypráví o právníkovi, jenž si chce přivydělat pašováním drog, mluví jako o jedné z McCartyho nejlepších prací, protkané sexuální posedlostí, ale i vtipnými dialogy. Zatímco námět tedy nikterak skvěle nezní, očividně se v něm skrývá něco, co upoutalo jak Ridleyho Scotta, tak producenty stojící právě za Cestou (to ti scénář koupili).

U Ridleyho Scotta samozřejmě člověk nikdy neví, čemu na konec dá přednost, vzhledem k tomu, že se na scénáři k Blade Runnerovi teprve bude muset začít pracovat, je ale vysoce pravděpodobné, že nejdříve padne volba na nového McCarthyho. Na nového Blade Runnera pak aspoň zbude více času a my se zatím dočkáme originální látky. Těch je v Hollywoodu jak šafránu.

---

Vytáhni v hospodě: Ridley Scott může za manželství Michaela Cainea. Ten viděl jednu ze Scottových reklam (natočil jich tisíce) a zbláznil se do její hlavní představitelky natolik, že si ji vyhledal a vzal za ženu!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace