Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Red Tails a Zkrat: první klipy


ikona
st39.6
george lucassteven soderbergh
Černí letci vs. křehká dívka, která vám nakope zadek! 

Sedmiminutová ukázka z Red Tails, tedy z filmu, v němž má jakožto producent a částečně i jako režisér prsty sám veliký George Lucas, se vás bude snažit přesvědčit o tom, že trailery nelhaly. Opravdu nás čekají souboje plné digitálních letadýlek, spousta green screenu a hlavně patetických proslovů Terrence Howarda a Cuby Goodinga Jr., který si v těch nejkomičtějších momentech, snad aby vypadal jako vážný pán, strká do pusy dýmku.

Nevím jak vás, mě ale nový klip, který působí dojmem, jako by převyprávěl celé Red Tails v sedmi minutách, utvrzuje v tom, co si myslím už od prvních ukázek, a sice že bude film naprosto prázdný, zbytečný a přes veškerou snahu emocí prostý. A že těch digitálních efektů, jakkoliv se oproti prvnímu teaseru zlepšily, bude až moc. Je sice dost pravděpodobné, že film ve Spojených státech trhne docela solidní peníze, protože se afroamerické publikum v posledních letech naučilo chodit na černošské filmy ve velkém (proč je asi Tyler Perry jedním z nejbohatších mužů Hollywoodu, že?), Lucasovi se ale stále nedaří přesvědčit svět o tom, že po dlouhé době ukuchtil dobrý film. První reakce z testovacích projekcí to potvrzují. A jen tak mimochodem: Také vám připadá, jako by zvukaři recyklovali zvukové efekty ze Star Wars? Je to jak koukat na Chaplina za zvuků Shakiry. Prostě něco nesedí.

 Sedmiminutový klip

Co ale vypadá stále zajímavěji, je Zkrat aka Haywire. Prvních pět minut filmu, které Soderbergh zveřejnil, totiž dává alespoň částečně zapomenout na obavy, že by rvačky křehké dívky (ona zas tak křehká není, ale čert to vem, prostě je to fešanda) s namakanými borci měly působit nevěrohodně. Gina Carano tu totiž hned na začátku schytává solidní nakládačku od Channinga Tatuma, což značí několik věcí: Soderbergh se s touhle postavou rozhodně nehodlá mazlit, bitky budou mít skvělou choreografii a Mallory Kane v podání Giny Carano bude nesmrtelná. Nevím jak vy, ale já dostat takové kopance a rány do hlavy, pravděpodobně už ležím v kaluži krve a počítám hvězdičky. Takže ano, hlavní postava bude tak trochu "nadžena", ale zkuste říct, že bitka v kavárně vypadá špatně nebo působí přitaženě za vlasy.

 Pětiminutová ochutnávka

Prvních pět minut Zkratu láka do kina snad více než samotný trailer. Zatím film vypadá jako solidní akčňárna, která pojede v realistickém stylu Bournea. Po skvělé Nákaze by mohl Soderbergh opět mile překvapit!

---

Vytáhni v hospodě: Proč není Gina Carano žádná slečinka a většinu svých protivníků by skolila i v reálu? Protože ve skutečnosti je takhle vostrá!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace