Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Televizní Star Wars mají název


ikona
st39.6
george lucasstar wars
Známe název nových Star Wars! 

Jestli se stejně jako bambiliony dalších po celém světě řadíte mezi fanoušky Star Wars a doufáte, že vám prozradíme, kdy se na nás znovu rozzáří světelné meče ať už v nových filmových nebo televizních projektech, hned po ránu vám zkazíme náladu. Pořád to nevíme my, pořád to neví George Lucas a pořád to neví ani producent Rick McCallum. Proč? Stále se čeká na to, až se trikově náročná produkce zlevní na takovou úroveň, kdy bude možné celou sezónu triky přeplácané sci-fi / fantasy natočit za cenu nízkorozpočtového filmu. A ať už se nám to líbí nebo ne, stále se jedná o hudbu zatraceně vzdálené budoucnosti.

McCallum si je každopádně vědom toho, jak jsou fanoušci Lucasova univerza natěšení a netrpěliví, v rozhovoru pro IGN tedy alespoň zmínil několik podrobností o scénáři, který leží hotový někde na dně sejfu v nejzazším koutu Lucasfilmu a čeká na svou chvíli. Hraný televizní seriál by se měl odehrávat v období dvacetiletého vakua, které vzniklo mezi třetí a čtvrou epizodou a vyprávět chce o tom, kterak Palpatinovo Impérium přebírá moc nad předalekou galaxií.

To není nic nového, McCallum však dodává, že se bude jednat o příběhy zločinců a gangů, což přirovnává k lidem, kteří ovládají Wall Street a vlastně i Spojené státy. Tenhle vskutku inteligentně a sofistikovaně znějící politický podkres by podle McCalluma neměl zestárnout. Od tohoto námětu se pak odráží i samotný (pracovní?) název chystané série. Připraveni? Nové Star Wars dorazí na televizní obrazovky nejspíš s podtitulem Underworld, tedy Podsvětí. Vypovídá to o opravdu novém pohledu na svět Hvězdných válek, otázkou však je, jestli vůbec někdo něco takového chce. Síla Star Wars tkví - ehm - v Síle a ve světelných mečích. Že ani jedno ve hraných televizních Star Wars nebude, už sice víme, přesto je přesun do podsvětí možná až moc radikální, nemyslíte? Doufejme, že se Lucasovi v příběhu odbojů podaří zabodovat. Nějak tomu ale nevěřím.

---

Vytáhni v hospodě: George Lucas možná všechno vymyslel a mizerně napsal, McCallum je ale producent, kterého bychom si měli cenit hned z několika důvodů: Jednak se může chlubit tím, že pod jeho dohledem nová trilogie vydělala přes tři miliardy, druhak je to více méně on, komu můžeme být vděční za digitální revoluci. Právě McCallum totiž Lucase přesvědčil, že by měl na digitál přesedlat a právě on mu sehnal tým, pod jehož dohledem bylo možné nové Star Wars uskutečnit. Zbytek už je historií. McCallum se v protlačování digitálních kamer a třeba HDSLR angažuje doteď.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace