Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bude záporákovi Temného rytíře rozumět?


ikona
st39.6
christopher nolanthe dark knight rises
Temný rytíř povstal má nečekaný problém se srozumitelností 

Kolem plnohodnotného traileru na třetího Batmana se ve všech koutech internetu rozohnila ohromná diskuze. Někdo řeší digitální propad fotbalového hřiště, někdo jiný mimóznost jediného hráče, který před implozí unikne, někdo má problém s tím, že jsme se o filmu dozvěděli naprosto kulové, někdo zas s tím, že jsme si hlavní postavy jako takové - tedy Batmana - dvakrát neužili (pokud se nepletu, pronese jedinou větu). Je toho hromada. Co ale internetové publikum v posledních dnech trápí úplně nejvíce, je srozumitelnost Baneova hlasu.

O té se začalo mluvit už v prvních reakcích na šestiminutový IMAX prolog, během kterého samozřejmě diváci Banea viděli mnohem více. Téměř každý okamžitě začal mluvit o tom, že hlavnímu záporákovi nejnovější nolanovky přes masku není rozumět a že s tím bude mít publikum pravděpodobně dost veliké problémy. S příchodem traileru se obavy potvrdily, a tak se začalo spekulovat o tom, že bude muset Nolan nechat Banea dodatečně "předabovat".

Nebylo by to jediné postprodukční znovunahrávání dialogů, Nolan totiž na rozdíl od Temného rytíře závěrečný díl trilogie točil mnohem více na IMAX kamery (dohromady by v IMAX formátu mělo být 45-50 minut!), na něž se odvážil natáčet i několik klíčových dialogů. 70mm kamery od IMAXu jsou ale extrémně hlučné, takže bude nutné rozhovory znovu nahrát ve studiu. Tohle Nolanovi nevadí, jak se však ukázalo, znovunamluvení Banea je mu proti srsti. Prý chce, aby se publikum při sledování třetího Batmana také trochu snažilo, místo toho, aby do něj všechno pumpoval automaticky. Což docela dává smysl, zvlášť, když to s tou nesrozumitelností soudě podle traileru není zas tak žhavé, jak se podle prvních reakcí zdálo. A co si budeme povídat - českému divákovi, jehož oči budou směřovat do spodní části plátna k titulkům, je to docela jedno. Ale stejně - myslíte si, že by měl Nolan Banea nechat "předabovat"?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace