Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dočká se Drive sequelu?


ikona
st39.6
driveryan gosling
Je to k nevíře, ale už jsme zažili i horší věci. Jak se to má s druhým Drive? 

Ježí se vám chlupy na zádech hrůzou z toho, co se v téhle novince dočtete? Není divu, jestli si totiž letos nějaký film sequel nezaslouží, je to právě Drive. A to není myšleno nikterak špatně. Refnův mrazivý thriller o nemluvném řidiči s párátkem v puse, který se zaplete s lidmi, z nichž by měl hrůzu i Batman, funguje naprosto perfektně jako samostatný snímek, který díky svému otevřenému konci nepotřebuje zpětnou doslovnost druhého dílu. Přát si sequel ke Drive je jako přát si sequel k Počátku. Prostě nesmysl.

Ale sequel bude. Než vám přestane tlouct srdce, uklidním vás alespoň tím, že se zatím jedná pouze o sequel knižní. Refnovo Drive totiž vychází z knižní předlohy Johna Sallise a ten se rozhodl minimálně literární formou ke svému hrdinovi vrátit. Trochu se tím vytrácí kouzlo samotného filmu, respektive jeho konce, nutno ale podotknout, že kniha může zůstat samostatným útvarem. A tak by to možná bylo nejlepší - kdyby si hrdina Drive žil dále svým životem na stránkách románu a k filmu se už nevracel.

Druhé Drive se bude jmenovat Driven a k řidičovi se vrací po osmi letech, kdy si ho našlo pár dobráků, kteří ho chtějí zabít. To samozřejmě není dobrý nápad.

Hollywood se sequelů chytá velice rád, proto není vůbec od věci, začít se na něj psychicky preventivně připravovat už teď. Můžeme to ale brát i z druhé strany - kdyby se Refnovi podařilo zopakovat atmosféru "jedničky", mohlo by být filmové Driven vítaným návratem k hrdinovi, který nám všem vyrazil dech. Co myslíte, mělo by druhé Drive vzniknout?

---

Vytáhni v hospodě: Krom vyphotoshopovaného těla má Ryan Gosling také solidní hudební talent. Jeho hudební skupinu Dead Man´s Bones si můžete poslechnout na MySpace - a není to zlé!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace