Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #117 o Nolanovi a záchodu


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Je Brad Pitt hrdina? Kvůli jakému filmu můžete jít sedět? A jak nebezpečné je chodit na toaletu?  

Mikulášský výplach

Kariéra týdne
Celkem pravidelně se ve výplachu objevují efektně sestříhaná videa zaměřená na kariéru velkých režisérů. Teď přichází jeden z největších současných filmařů. Christopher Nolan zvládá kombinovat velké komerční projekty s menšími, nemá problém sehnat v Hollywoodu peníze na jakoukoliv látku, umí být i po letech práce originální a snad neexistuje herec, který by s ním nechtěl spolupracovat. Pokud byste si potřebovali připomenout, pod čím vším je tenhle režisér podepsaný, stačí kliknout.

Vloupání týdne
Některé filmy vám mohou zachránit život, nejspíš nikdo by však nečekal, že něco podobného může udělat polozapomenuté komediální drama s Robinem Williamsem Doktor Flastr. Avšak stalo se. Jesse Dimmick je zodpovědný za sérii vloupání z let 2009 a 2010, teď však sedí ve vězení. Při jedné z jeho akcí však v domě narazil na manželský pár a s pomocí nože ho držel v šachu s tím, že vymyslí, co dál. Celá trojice se však nudila, a tak si pustili DVD Doktora Flastra. A Dimmick usnul. Manželé logicky zavolali policii a lupič skončil ve vězení. Je tedy evidentní, že je lepší mít doma alespoň jeden  blbý film s Robinem Williamsem, nikdy nevíte, kdy ho budete potřebovat.

Fanoušek týdne
Být Bradem Pittem není žádná sranda. Musíte točit dobré filmy, protože se to od vás čeká, stále potřebujete přesvědčovat některé diváky, že už fakt nejste jen tím hezounem z poloviny devadesátých let, pro studia musíte vydělávat velké prachy, nesmíte působit jako "ten chlap vedle Angeliny Jolie" a zároveň je nutné pořád se usmívat a tvářit se, že vás tyhle šaškárny baví. Teď se však objevilo přeci jen něco nového, co snad ani zkušený Pitt nemohl čekat. Při promítání Moneyball v Kalifornii se totiž objevil jakýsi neznámý trápící se herec a začal vyprávět něco v tom smyslu, že už ho nebaví život a že to tady asi zabalí. Z Pitta se tedy musel stát amatérský psychiatr, naštěstí hereckého kolegu ukecal a přesvědčil ho, že když je teď dole, může se vyškrábat jen nahoru. Asi to nebyl úplně příjemný zážitek. Video z celé akce je bohužel v mizerné kvalitě.

Písnička týdne
Mupeti už jsou v kinech, ale reklamní kampaň běží dál a tak nějak nestíháme zveřejňovat všechno, s čím tihle plyšoví borci přichází. Teď tu třeba máme duet nejslavnějšího žabáka na světě Kermita a Breta McKenzieho, jenž se postaral o hudbu k celovečernímu filmu. Jejich duet Life`s Happy Song by mohl s hitparádami pořádně zamíchat.

Parťáci týdne
Je to jen pár výplachů zpátky, co jste mohli vidět efektní reklamu na herní střílečku Modern Warfare 3, ve které se zkušený Sam Worthington pokoušel udělat prvotřídního vojáka z ultimátního paka Jonaha Hilla. Hillovi sice nechybělo nadšení, ovšem schopností moc neměl a moment, kdy místo nože použil na nic netušícího protivníka raketomet (upřímně, vy byste nůž použili?), byl jen vrcholem jeho neschopnosti. Víme, že to nakonec dopadlo dobře, ovšem co se mezi Worthingtonem a Hillem odehrávalo po raketometném omylu, to zjistíte až tady.

Pokec týdne
Sezóna, kdy filmová ocenění předávají všichni od akademií až po sdružení pekařů, je už tady. Zatím se do kin nedostaly všechny filmy, které by chtěly o Oscar, Glóby a zlaté preclíky bojovat, ale minimálně za mořem jich už diváci mohli vidět docela dost. Každopádně Hollywood Reporter dal dohromady nejzajímavější filmaře, jejichž díla se o Oscary poperou a nechal je, aby si hodinu pokecali o své práci, inspiraci a filmech. Sešli se tu Jason Reitman, Bennett Miller, Alexander Payne, Steve McQueen, Mike Mills nebo třeba Michel Hazanavicius.

Animák týdne
Osobité skoroakční drama Drive se nám líbilo hodně, lidí na něj však příliš nechodili. Přesto si mlčenlivý Ryan Gosling získal dost fanoušků na to, aby se čas od času objevila nějaká ta pocta. Tentokrát je to minutový animák, který je docela efektní.

Souboj týdne
Ve Výplachu jednoduše musí být Hvězdné války. Čas od času je vynecháme, ale svět by nejspíš přestal existovat, kdybychom je ignorovali úplně. Teď jsou tedy zpět v plné síle. Faktem je, že tuhle ságu dělá z hodně velké části hudba, John Williams tu odvedl možná svou vůbec nejlepší práci a některé motivy doslova zlidověly. Tentokrát ale hudba dostane ještě víc prostoru, než jsme zvyklí. A Darth Vader se opět prokáže jako ultimátní zloduch.

Hajzl týdne
Někdy slova nestačí. Někdy je potřeba jen krátce upozornit na to, co v následujícím videu je, a decentně poodejít stranou – Dámy a pánové, projekt The ABCs of Death uvádí vraždící záchod.

Duel týdne
V minulém bratrovraždeném duelu jste dali přednost Ridley Scott|Ridleymu Scottovi. Dalo se to trošku čekat, přeci jenom je jeho kariéra trošku zajímavější než u bráchy Tonyho, jenž se specializuje na prakticky čistě na akční žánr.

Tentokrát se mrkneme na roboty. Michael Bay a Steven Spielberg naznačili, že by se režisér předchozích tří Transformerů nakonec přeci jen mohl vrátit i ke čtyřce. My teď nechceme vědět, jestli by vám Bayův návrat vyhovoval nebo ne. Zajímalo by nás, kdo by měl další Transformery režírovat, když Bay odmítne. Jména piště do předmětu, důvody do textu.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace