Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jak vypadá Elysium?


ikona
Mr. Hlad
elysiummatt damonneil blomkamp
Nový projekt režiséra District 9 se pořádně rozjíždí a venku jsou první fotky 

To, že se Imf vysmíval Neillu Blomkampovi a byl osobně pohoršen tím, že taková nicka má točit vysokorozpočtovou adaptaci hry Halo, mu budeme předhazovat do konce života. I když z Halo nakonec sešlo, Blomkamp velmi rychle dokázal Imfa, Hollywood a vůbec všechny přesvědčit o tom, že je to režisér, jehož práci stojí za to sledovat. A stačil k tomu jediný film. District 9 vydělal, potěšil kritiky i diváky a navíc se stal jedním z nejzajímavějších filmů žánru sci-fi poslední dekády. Minimálně. Není divu, že Blomkamp dostal na svůj další kousek výrazně vyšší peníze (některé zdroje uvádí pouhých 40 milionů, jiné pravděpodobnějších 120) i prvotřídní herecké hvězdy. O jeho Elysium se však zatím moc nevědělo. Jasné bylo jen to, že půjde opět o sci-fi a že bychom se měli podívat na vzdálenou planetu a že se bude opět kombinovat akce s nějakými těmi trošku hlubšími myšlenkami.

Blomkamp je teď i se svými hereckými hvězdami někde v Mexico City a nenechaví novináři ukořistili několik celkem zajímavých fotek, ze kterých je pár věcí na první pohled jasných, některé však přináší nové otázky. Začněme těmi jasnými - holohlavý Matt Damon vypadá hodně drsně a to brnění, mechanický oblek nebo co to je, působí sakra zajímavě. Zvlášť, když si člověk vzpomene, co prováděl Sharlto Copley v mimozemském bojovém robotovi v Districtu 9. Špinavá pouštní atmosféra vůbec hodně připomíná Blomkampův debut, zdá se tedy, že režisér nehodlá ani u svého druhého filmu vyměknout. Otázky však vzbuzují červenobílé autobusy, které by podle všeho měly jezdit v Los Angeles. Je tedy možné, že krom cizí planety navštívíme i metropoli západního pobřeží USA. Každopádně špína, destrukce a cool Damon slibují zajímavou podívanou. Bohužel si na ni budeme muset počkat ještě déle než rok.

---

Vytáhni v hospodě: Záporáka by si v Elysium měl zahrát Wagner Moura, hvězda obou dílů brazilské Elitní jednotky. Hollywood však hodlá dát šanci i režisérovi těchto dvou pecek, protože José Padilha se už nějakou dobu motá kolem nové verze RoboCopa.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace