Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #115 o bozích a Pánovi prstenů


ikona
KarelR
víkendový výplach
Jak měli skončit Krotitelé duchů? Umí Michael J. Fox hrát na kytaru? A co všechno jste doteď nevěděli o Pánovi prstenů? 

Co by to bylo za neděli bez výplachu?

Kytarista týdne
Na světě snad neexistuje člověk, který by neměl rád Michaela J. Foxe. Hvězdě Návratů do budoucnosti ale předčasně ukončila kariéru Parkinsonova choroba, a tak se Fox vyskytuje na očích veřejnosti jen sporadicky. Většinou se snaží sbírat peníze na boj proti různým nemocem, a právě o to se snažil i na začátku tohoto týdne. Padesátiletý herec se objevil na jedné newyorské charitativní akci, kde vzal do ruky kytaru a vystřihnul legendární song Johnny B. Goode. Nevěříte? Zkuste tohle video...

Videoherní poprask týdne
Víte, co je tanuki? Tenhle druh psíka mývalovitého je mírumilovné zviřátko, které se často stahuje z kůže, a dělají se z něj kožichy. Nebudeme teď řešit, jestli to je nebo není chvályhodná věc. Tvůrci 13 let starého Super Maria 3 si každopádně dovolili do hry vložit kožešinu zvanou tanooki, jejímž nošením Mario získává pár užitečných schopností. Co však bylo v roce 1988 celkem v pořádku, je při současném re-releasu hry problém. A na Nintendo se proto vrhli ochránci zvířat z PETY, že prý slavná videoherní postavička vtlouká dětem do hlavy, že je nošení kožešin super věc. Plynou z toho v podstatě dva závěry. Zaprvé: Stahovat z kůže tučňáky nebo včely, což Mario provádí již x let, je zřejmě úplně v pořádku. A zadruhé: V PETĚ by potřebovali nové vedení, které by své pracovníky zaměstnávalo drobnou věcí jménem "skutečné problémy".

Krocení duchů týdne
"Rayi, až se tě někdo příště zeptá, jestli jsi bůh, tak řekni, že jo!" Legendární hlášku z Krotitelů duchů určitě znáte, a určitě jste také někdy uvažovali nad tím, co by způsobila Rayova kladná odpověď. Nepátrejte dále, tvůrci videí "Jak mělo skončit" vám rádi odpoví.

Oscarové naděje týdne
David Fincher nepatří mezi lidi, kteří by chodili kolem horké kaše. Jeden z nejlepších režisérů současnosti byl již dvakrát nominován na Oscara, zatím ale pokaždé prohrál. Velké šance se vkládají do jeho letošního dramatu Muži, kteří nenávidí ženy, Fincher to ale s Oscary moc slavně nevidí. Proč? Jak sám řekl: "V našem filmu je moc análního znásilňovaní. Nejspíš nám nehrozí ani nominace." Inu, letos má Akademie šanci ukázat, jak moc pokroková opravdu je.

Lavina faktů týdne
Myslíte si, že víte o Pánovi prstenů všechno? Tak se zamyslete znova. Stejně jako to udělali v magazínu Empire, kde posléze dali dohromady stovku faktů o úspěšné filmové trilogii. Hardcore fandové Peter Jackson|Jacksonových opusů v ní samozřejmě najdou hned několik dávno provařených věcí. Slušná část informací ale takhle do světa vyplouvá poprvé.

Vybíjení bohů týdne
Ano, tenhle týden si "Jak to mělo skončit" dáme dvakrát. Kromě Krotitelů duchů si totiž animační maniaci vzali na paškál i první díl slavné herní trilogie. V God of War je Kratosovým hlavním protivníkem bůh války Áres. Co by se ale stalo, kdyby náš hrdina svoji pomstu krapet rozšířil?

Kvíz týdne
V Empireu nedávají dohromady jen sbírky faktů, ale čas od času baví svoje čtenáře i kvízem. V jejich rubrice vyšla už spousta testů, které vám zavařily mozek, a ten poslední není výjimkou. Poznáte, ve kterých se filmech se rozdávaly tyhle rány?

DVD přebaly týdne
A pojďme na chvíli na domácí půdu. Z té se ve výplachu něco objevuje minimálně, pokud ale čas od času zajdete do kamenného krámu s DVDčky, mohli jste zahlédnout dnešní vychytávku. Bontonland totiž nedávno spustil novou reediční sérii filmů, která se honosí názvem "Limitovaná edice s komiksovým obalem." Neznamená to sice, že by se oblíbeným DVDčkům nějak závratně nafoukla bonusová výbava. Znovu vydávané klasiky se ale honosí jednak skvělými cenami (cca 150 - 200 korun), a druhak krásnými DVD přebaly, které přímo vybízejí ke koupi. Nebo byste snad doma na poličce nechtěli Scotta Pilgrima, druhého Hellboye, Serenity, Wanted a další s takhle pěkným cover artem?

Oscarová vzpomínka týdne
Nadcházející Oscary bude moderovat Billy Crystal. Tahle informace obráží internet už pěkných pár dní, takže by to pro vás neměla být žádná novinka. Možná si ale nejste jistí, proč byste se měli těšit na to, až nás bude oscarovým večerem provázet postarší pán z Když Harry potkal Sally. Důvodem je samozřejmě to, že Crystal odmoderoval řadu vydařených předávání, a je tedy vysoká šance, že bude opět bodovat. Jak něco takového vypadá? Není nic jednoduššího, než si připomenout třeba jeho legendární comeback z roku 2004, i s oblíbeným čtením myšlenek hereckých celebrit.

Duel týdne
Minulý týden jste si měli vybrat, jestli byste jako moderátora Oscarů raději viděli Billyho Crystala nebo Eddieho Murphyho. Nakonec těsně zvítězil Murphy, poměr hlasů 8:10 ale víc než co jiného naznačuje, že tahle věc moc lidí nezajímá.

Snad se vás víc zapojí tentokrát, v opět trochu netradičním duelu. Od příštího roku nás začnou pomalu zavalovat obnovené premiéry filmů, které vyfasovaly dofouknutí do 3D. Uvidíme první epizodu Star Wars a Titanic, zanedlouho se ale určitě přivalí i jinačí záležitosti. Dnešní otázkou tedy je, jaký film byste nejraději viděli předělaný do 3D ve svém oblíbeném IMAXu. Zkuste to opravdu omezit na jediný (dvacítku by zvládnul sepsat každý) a jako obvykle nezapomeňte uvést pádné důvody pro svoji volbu.

Za týden zdar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace