Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tim Burton míří do strašidelného sirotčince


ikona
Mr. Hlad
tim burton
Osobitý režisér hledá svůj další projekt. A možná ho našel.  

Tim Burton se už dlouho drží v té malé skupince režisérů, kteří jsou považováni za originální vypravěče a díky miliardové Alence navíc teď patří i mezi filmaře, kteří dokáží studiím vydělat velké peníze. Burton si vždycky točil filmy tak nějak po svém a když to zkusil jinak, obyčejně to moc dobře nedopadlo. Teď je však hodně málo důvodů k tomu, aby mu studia zatrhla jeho projekty. Příští rok by se v kinech měla objevit jeho novinka Dark Shadows, v níž si Johnny Depp (kdo jiný?) zahraje upíra Barnabase Collinse, jenž se střetává s další sebrankou ze záhrobí a za různých okolností se seznamuje s vlkodlaky, čarodějnicemi, duchy a dalšími monstry. V roce 2012 by také měl dorazit Burtonův animák Frankenweenie o klukovi, který přivede ze světa mrtvých zpátky k životu svého psa.

Už je ale čas na to, aby Burton začal myslet na budoucnost a vypadá to, že jeden projekt ho zaujal. Mělo by jít o adaptaci knížky Miss Peregrine`s Home For Peculiar Children. Hlavním hrdinou je šestnáctiletý kluk Jacob, jenž se rozhodne trošku pošťourat v minulosti podivného a dávno zrušeného sirotčince na jednom opuštěném ostrově. A zjistí, že děti, které tu bydlely, nebyly pouze opuštěné, ale i zatraceně nebezpečné a celý ostrov fungoval nejspíš jako karanténa. Problém je, že i když to logika vylučuje, mohou být některé z nich pořád ještě naživu. Zní to docela zajímavě a Burtonův osobitý vizuál je pro opuštěný ostrov a polorozbitou budovu plnou duchů a tajemství to pravé. Tak uvidíme, jestli se tam najde i role pro Johnnyho Deppa.

---

Vytáhni v hospodě: Mezi roky 1992 a 2001 byl Tim Burton zasnoubený s Lisou Marie a tvrdil, že je to jeho múza, takže ji obsazoval do většiny svých filmů. Když se po natočení Planety opic rozešli, už o ní nikdy nikdo neslyšel.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace