Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #111 o Tintinovi a CSI


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Koho nejvíc naštvala nová Věc? Jak moc velký prudič je Shia LaBeouf? A která Kriminálka je nejvíc cool?  

Výplach se třemi jedničkami

Kraťas týdne
Spike Jonze je sakra zajímavý režisér, ovšem na filmová plátna se nevydává zdaleka tak často, jak by se nám líbilo. Na druhou stranu ne že by se skrýval před světem na své venkovské rezidenci a snažil se vypěstovat dokonalou řepu. Jonze točí krátké a občas i hodně neobvyklé filmy, i ty však stojí za pozornost. Jeho novinka To Die By Your Side, na které spolupracoval se Simonem Cahnem, je stop-motion kraťas se zajímavou atmosférou i vizuálem.

Žaloba týdne
Tvůrci Pařby v Bangkoku měli už jednou problémy se zákonem. Tvůrce slavného tetování Mika Tysona nebyl úplně nadšený, že postava Eda Helmse nosila na obličeji jeho dílo. Všechno se však nakonec nějak vyřešilo a zdálo se, že bude klid. Teď se ovšem ozval scénárista Michael Alan Rubin, který tvrdí, že filmaři ukradli jeho scénář, jenž napsal podle svých vlastních zážitků. Přiznám se, že mě vždycky fascinuje, jak se objeví ubohé oběti hollywoodského systému až v okamžiku, kdy je z filmu velký hit a nedojde jim, že zločinné komando lupičů nápadů mohlo být žalováno dávno před tím, než film vydělal půl miliardy. Na druhou stranu pokud musel Rubin sahat na penis šíleného Asiata, přišel o prsty na ruce a souložil s transexuálem, tak si snad nějaké ty peníze od tvůrců Pařby zaslouží.

Kriminálka týdne
Série CSI je snad nejúspěšnější seriálová show současnosti. Cool detektivové pátrají v Las Vegas, v Miami, v New Yorku, na pražském Andělu, v bratislavském Starém městě a nejspíš i jinde. Každopádně hledat vlasy vrahů a zkoumat pod mikroskopem, jestli člověku vrazili do hlavy krumpáč nebo rýč, nikdy nebylo víc cool. Přeci jenom by se ale na celém formátu dalo něco vylepšit. Lego totiž vylepší všechno.

Premiéra týdne
Na některé filmy musíme čekat déle, než by se nám líbilo. Někdy přijde ratingová komise a má problém s množstvím krve a obnažených lidských těl, takže se musí přestříhávat. Jindy se pohádají tvůrci a všechno musí dát dohromady nějaký chudák k tomu určený. A pak se zase stává, že producenti zjistí, že mají v ruce potenciální hit (respektive nekoukatelnou srágoru) a že ji musí v kalendáři nacpat na nějaké vhodnější místo. Teď se do kin dostane poslední film Rivera Phoenixe Dark Blood. Phoenix zemřel na předávkování drogami před osmnácti lety a v té době právě spolu s Georgem Sluizerem pracoval na tomhle dramatu o chlapíkovi, který vyhlíží konec světa v poušti, kde se testují atomové zbraně. Sluizer teď oznámil, že film brzy dokončí. Tak uvidíme, jestli stálo za to čekat na něj osmnáct let.

Dokument týdne
Harry Potter skončil a většina naší redakce se s tímhle faktem vyrovnala celkem bez problémů. Pořád je ale na světě dost lidí, pro které skončila jedna éra a uzavřela se filmová sága jejich života. Přejme jim to. Každopádně pokud je pro vás filmový Potter osobní záležitostí a myslíte si, že po Relikviích smrti už svět nebude takový, jako byl dosud, dokument When Harry Left Hogwarts by se vám mohl líbit. Morgan Matthews měl totiž za úkol zdokumentovat natáčení posledních dvou filmů a zaznamenat tak úplný konec. Celý film najdete na čtyřdiskovém blučku, které vychází jedenáctého listopadu.

Projekce týdne
Nová verze kultovního hororu Věc Johna Carpentera se nesetkala s úplně vlídným přijetím. Nejdřív se čachrovalo s daty premiér, pak se objevily ne zrovna výrazné trailery a celou dobu tenhle prequel/remake působil jako další zbytečná moderní předělávka. Film jsme sice zatím neviděli, ovšem důvěru v jeho kvality nijak zvlášť nemáme. Zámořští kritici nadšení nebyli a jak to tak vypadá, Věc z roku 2011 pije krev nejenom jim.

Titulky týdne
Úvodní titulky u Tintinových dobrodružství jsou - stejně jako celý film - vtipné, hravé, zábavné a nacpané nápady. To ale neznamená, že by se nemohly objevit podobně zajímavé i na amatérské scéně. Animátor James Curran se nechal inspirovat čtyřiadvaceti comicsovými sešity a jeho dílo si rozhodně pochvalu zaslouží. Spielberg to není, ale rozhodně je to fajn.

Prudič týdne
Shia LaBeouf je sice sympaťák, nejspíš to však platí jen pro film. Vypadá to totiž, že ve skutečnosti to bude celkem solidní hovado. Údajně se rád napije a baví ho navážet se do ostatních lidí, což při jeho tělesné stavbě není úplně bezpečný koníček. Teď se LaBeouf vydal do Vancouveru kde natáčí The Company You Keep Roberta Redforda a vypadá to, že se mu v baru opět podařilo vytočit někoho, kdo váží jednou tolik a nemá problém srovnat do latě celebritu.

Konec týdne
Návrat do budoucnosti máme ve Výplachu poměrně často. Je to kvalitní a slavná série, takže je logické, že se okolo ní dějí zajímavé věci i dlouho po tom, co vydělávala v kinech. Druhý díl Návratu do budoucnosti se částečně odehrává ... no prostě v budoucnosti. Ta byla u Roberta Zemeckise hodně vtipná a nápaditá, přeci jenom se ale Marty a Doc mohli vydat na trošku zajímavější místo, ve kterém nebudou největším hitem boty, co se sami zavazují.

Duel týdne
Minule jste měli rozhodnout, na koho z trojice Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone a Bruce Willis se nejvíc těšíte ve dvojce Expendables. Pro většinu našich čtenářů to byl pravděpodobně nejtěžší duel, protože to je podobné, jako kdybyste se matky zeptali, které ze svých dětí má raději. Každopádně nejvíc hlasů od vás dostal podle očekávání Arnold Schwarzenegger. Na rozdíl od těch dvou nám totiž chybí už pár let.

 

Dnes si dáme malinko intelektuálnější duel. Zajímalo by nás totiž, kterého z osobitých režisérů preferujete a proč (na to jsem osobně obzvlášť zvědavý). Na jedné straně to bude kontroverzní Lars Von Trier, vedle něj kultovní David Lynch. Favorita piště do předmětu, důvody do textu, jako ostatně vždycky.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace