Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Taliban dostane další sodu


ikona
KarelR
christopher mcquarrierubiconseal team 6
Kdo poletí do Afgánistánu tentokrát? 

V každém historickém období existují chudí farmáři, které někdo utlačuje. A v každém filmovém období tak musí existovat sedmička hrdinů, která se jim rozhodne pomoct. Období Sengoku mělo Sedm samurajů. Divoký západ Sedm statečných. A 21. století brzy vyfasuje Sedm ostrých hochů ze SEALu.

Nebo něco na ten způsob, protože nový film Christophera McQuarrieho (chystá teď Cruisův akčňák One Shot) má být moderním thrillerem přesně v duchu Kurosawovy klasiky. Scenárista Obvyklých podezřelých nebo Valkýry tím potvrzuje své velké režijní ambice, jež zatím ukojil jen v málo známém akčňáku Únosci. A Rubicon, jak se má nová inkarnace slavného příběhu jmenovat, pak bude podobně nevybíravý. McQuarrie jej totiž přivede k životu v těsné spolupráci se zakladatelem SEAL týmu 6 (ten, co zabil Usámu) a svým bratrem, který jej jeden čas vedl. Nemusíme se tedy bát, že by si něco cucal z prstu. A kdo viděl Únosce, ví, že nás čeká přinejmenším luxusní akce.

To ale není všechno, protože ambice projektu sahají mnohem dál. Rubicon nebude jen film, ale zároveň se objeví i v podobě comicsu a videohry, jejichž dějové linky se budou prolínat s tou filmovou. Zkrátka jeden velký afgánský vesmír, v němž budou hrdinní Američané bojovat proti teroristické přesile. Ano, na první pohled to možná zní až příliš patrioticky. McQuarrie by se ale měl v klidu postarat o to, aby se misky vah příliš nepřeklopily na špatnou stranu. A snad nám ve výsledku dodá vyvážené válečné dobrodružství, po kterých je teď docela velká sháňka.

---

Vytáhni v hospodě: Než Bryan Singer McQuarriemu nabídl, aby mu pomohl se psaním jeho debutu Public Access, byl rodák z New Jersey učitelem v Austrálii a posléze detektivem v Los Angeles. Starý kamarád ho do filmařských kruhů přetáhl přesně ve chvíli, kdy se chystal jít na policejní akademii a naplno se vrhnout do života v uniformě. Díky za to!

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace