Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Mel Gibson a židovský Superman


ikona
Mr. Hlad
mel gibson
Mel Gibson se vrací s dalším historickým velkofilmem.  

Průšvihů okolo Mela Gibsona bylo v posledních letech docela dost. Hollywood je ochotný odpustit hodně, avšak mlácení ženských a rasismus mezi tolerované kratochvíle nepatří. Gibson to ale ustál. Na nějakou dobu se stáhl, sekal latinu a doufal, že se na jeho potíže zapomene. Teď se pokouší o comeback, avšak z jeho loňského thrilleru Na hraně temnoty nebyli nadšení ani diváci, ani kritici a drama The Beaver zase prosvištělo kiny téměř bez povšimnutí. Ještě letos bychom ho mohli vidět v akčním dramatu z prostředí mexického kriminálu How I Spent My Summer Vacation, ale k velkému hereckému návratu by nejspíš potřeboval jiný kalibr. Gibson to naštěstí umí i za kamerou.

Teď se jeho jméno začalo skloňovat v souvislosti s epickým historickým filmem o židovském hrdinovi jménem Juda Makabejský. Ten vedl ve druhém století před naším letopočtem povstání proti Řekům, kteří se pokoušeli v Jeruzalému zlikvidovat židovskou kulturu a náboženství a chtěli zde prosadit své bohy a způsob života. Pro Židy je Juda Makabajeský jedním z nejvýznamnějších válečníků jejich historie, takže nové Statečné srdce by z toho klidně Mel Gibson udělat mohl. Zatím je jasné, že u filmu bude jeho jméno figurovat v kolonce producenta a v nejbližší době se rozhodne, jestli si v něm i zahraje, nebo se postaví za kameru. Představitelé židovských organizací nejsou z Gibsona a jeho záměru točit film úplně nadšení, ale možná by měli být opatrní spíš u scénáristy. Tím je totiž Joe Eszterhas, tvůrce Základního instinktu a Showgirls.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace