Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #104 o akci a Seagalovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Proč je Steven Seagal kretén? Který superhrdina je největší magor? A jak se vyvíjel akční film za poslední roky?  

Výplach bez smysluplné úvodní věty

Film týdne
Toy Story 3 vydělalo v kinech obrovské peníze a v budoucnu se prý můžeme těšit i na čtyřku. Mattel se však rozhodl vypustit na trh sérii hraček pod názvem Toy Story: Space Mission a nějaké to promo by se jim hodilo. U Pixarů tedy natočili krátký film, ve kterém se Buzz Rakeťák a Woody opět sešli před kamerou. Tentokrát ale nečekejte klasický animák, na to v Pixaru nemají čas. Stop Motion animace má ale taky svoje kouzlo.

Hipík týdne
Na seriál Captain Planet si z dětství bohužel nevzpomínám, ale mám pocit, že uvědomělé příběhy party hrdinů, kteří bojují za záchranu přírody, by u mě v konkurenci A-Teamu a Hardcastla a McCormicka tejně neobstály. Každopádně tahle banda byla vybavena jakýmisi prsteny, s jejichž pomocí mohli vyvolat superhrdinu, který zachraňoval naší planetu v okamžiku, kdy to mladí hipíci nezvládali. A Don Cheadle teď naznačuje, jak by mohla vypadat moderní verze.

Zpráva týdne
Spolu s Karlem, Stčkem a Civalem děláme Víkendový výplach  už dva roky, ale za tu dobu tu nebyla tak šílená zpráva jako dnes. Steven Seagal se musí dostavit k soudu, protože zabil štěňátko pana Jesuse Llovery. A jak se to stalo? No úplně normálně. Seagal natáčel další díl své reality show Steven Seagal - Muž zákona a oplácaná akční hvězda se vydala zatknout muže, který organizoval kohoutí zápasy. Během zákroku se Seagal rozhodl, že použije obrněné vozidlo, kterým evidentně strašně nebezpečnému gangsterovi najel do domu, zbořil zeď a naštval štěně, které dělalo takový bordel, že ho museli ostatní policisté zastřelit. Llovera teď Seagala žaluje o sto tisíc dolarů a navíc po něm chce dopis, ve kterém se omluví jeho dětem za to, že už si nemají s kým hrát na zahradě. Ten Seagal je asi fakt kretén...

Fitko týdne
Sylvester Stallone by už bez ostudy mohl pomalu najet na důchodcovský režim a začát chodit krmit kachny k rybníku, nadávat na mladé, kteří ho nechtějí pustit v autobuse sednout a pátrat, jestli mají levnější rohlíky v Albertu nebo Kauflandu. A on místo toho dál točí akční filmy a udržuje se v kondici, Teď se pod vedením Gunnara Petersona připravuje na akčňáka Bullet to the Head. A z jeho figury nejspíš budete mít zase mindráky.

Zombíci týdne
V hororové komedii Zombieland před dvěma lety zlikvidovali hlavní hrdinové desítky nemrtvých potvor v zábavním parku. A před pár dny to v Dorney Parku v Allentownu vypadalo, jako by se začala točit dvojka. Zatím se ale netěšte. Šlo pouze o pokus o překonání rekordu "nejvíce lidí v maskách na horské dráze“. Tentokrát se tam projelo 330 nemrtvých a rekord tedy padnul. Fotky najdete tady.

Trailer týdne
Umělecké akční béčko je žánr, který v kinech vídáme vždycky tak jednou za milion let. Drive je ale film, který byste rozhodně minout neměli a celá redakce je ochotná podepsat se pod jeho kvality. Každopádně pokud přeci jenom v každém filmu potřebujete mimozemšťany a kýbl vizuálních efektů, třeba vás do kina dostane tahle upoutávka.

Dokument týdne
Nebojte se, nebudeme vám nutit žádný dokument o dávno mrtvém umělci, o kterém jste nikdy neslyšeli. Mrkneme se na akční filmy. Matthias Stork vytvořil osmnáctiminutové video, ve kterém analyzuje, odkud a kam došly akční filmy. Nejde teď o hrdiny, zápletky a podobně, ale o střih akčních scén. Dnes na přehledné přestřelky člověk skoro nenarazí, ale v minulosti nebyl problém natočit pořádný masakr tak, aby člověk věděl, kdo po kom a čím střílí. Kdy přišel zlom? Proč přišel? A je z toho cesta ven? To zjistíte tady a pak ve druhé části tady.

Zloduch týdne
Joseph Hyungmin Son sice nebyl žádná velká hvězda a nejspíš ani moc dobrý herec, ale objevil se v Austinu Powersovi, kde si zahrál „legrační“ verzi zabijáka Oddjoba jménem Random Task. Oba to byli velcí a nabouchaní asiaté, jen Random Task házel na rozdíl od svého slavnějšího kolegy botou místo kloboukem. Každopádně Joseph Hyungmin Son o sobě dal zase vědět, bohužel ne svými hereckými výkony. V roce 1990 totiž spolu s kámošem rozhodl zkusit, jaké to je někoho znásilnit. Pro nedostatek důkazů se do vězení nakonec nedostal, ale v roce 2008 byl obviněn z vandalismu a byla mu odebrána DNA, což starý případ znovu otevřelo. I když je samotné znásilnění promlčené, pořád je tenhle filuta obviněn z mučení a sexuálního napadení a čeká ho přibližně patnáct let sexuálních hrátek ve sprchách. Gratulujeme.

Reklama týdne
Reklamy na auta patří obyčejně mezi ty nejzajímavější. Kia se však rozhodla svůj nový vůz propagovat trochu jinak než dlouhými záběry na kapotu a snahou donutit potenciální kupující přemýšlet o tom, jestli budou v autě dostatečně v bezpečí, cool nebo kolik stromečků díky ekologickému motoru. Tohle je jednoduše poctivý bizárek. Režíroval Mark Romanek a ty křečci jsou boží.

Hláška týdne
Al Pacino je jeden z největších herců vůbec a těžko vybrat jeho nejslavnější roli. Do TOP 3 by se však bezpochyby dostal drogový král Tony Montana z filmu Zjizvená tvář. Pacino si tohohle agresivního magora vychutnal a hláška „Say hello to my little friend" doslova zlidověla. V tomhle videu ale uvidíte, že říct ji správně nebyla vůbec žádná sranda.

Duel týdne
Minule jsme se vás ptali na deskové hry, které by bylo možné podle vás zadaptovat pro film. A pár zajímavých návrhů se objevilo, takže pokud nás čte někdo z Hollywoodu, je možné, že se můžeme těšit na Člověče, nezlob se, Šachy, Citadelu, Piškvorky nebo Záchod. Pár zajímavých věcí vás rozhodně napadlo.

Dnes zkusíme zase něco normálnějšího. Brzy se objeví na Hvězdné války na blučku. Koupíte si je nebo na to kašlete? Napište své ANO nebo NE do předmětu a nezapomeňte uvést důvody.

Za týden zdar.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (62)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace