Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Depp vs. Disney: Kličkování pokračuje


ikona
KarelR
disneygore verbinskijerry bruckheimerjohnny deppthe lone ranger
Uvidíme Lone Rangera nebo ne? 

Kdo by si pomyslel, že jedna malá červená nabere takové rozměry. V půlce jsme řešili disneyovské prozření, že vyhazovat stamilióny za filmy, které vůbec nemusí vydělat (Tron Legacy, John Carter), není zrovna dobrý nápad. Když se ale pokusíte zrušit film Johnnymu Deppovi, můžete tvrdě narazit.

Westernový Lone Ranger, kterého se slavné studio pokusilo zaříznout kvůli vysokému rozpočtu, totiž stále žije. Pátá spolupráce Johnnyho Deppa s Gorem Verbinskim, kteří Disneymu vydělali majlant s karibskou trilogií, měla stát dost nadstřelených 275 milionů dolarů. Proč? Protože boj maskovaného kovboje a jeho indiánského sidekicka s digivlkodlaky, protože největší akční scéna na vlaku vůbec, a protože spousta blockbusterových laskomin kolem. Studio ale projekt nejdřív na oko zrušilo, a potom začalo s Jerrym Bruckheimerem nenápadně jednat o tom, jestli by film nešel radikálně zlevnit. Tak na 200 mega.

Jerry se téhle šance chytil a začal ve spolupráci s kupou producentů a dalších lidí proškrtávat. Dostal se na nějakých 215 milionů, což už je prý přijatelná cenovka, v tu chvíli ale vylezl na povrch jeden malý detail. Zatímco u Disneyho tak trochu doufali, že nižší rozpočet odradí od natáčení megalomana Gorea Verbinskiho (kterého by bylo snadné nahradit a film by tak možná šlo překopat ještě víc), do hry vstoupil sám Depp.

V současnosti asi největší hollywoodská hvězda, která má právě za sebou dvě miliardové disneyovky (čtvrtí Piráti a Alenka), bez Verbinskiho točit nehodlá. Depp zůstává svým režisérům věrný (Tim Burton by mohl vyprávět), a svůj vytoužený projekt nechce kompromitovat tím, že ho vezme z rukou režisérovi, se kterým ho chystal. Co to znamená? Že jestli studio odstraní Verbinskiho, přijde i o Deppa. A tím vlastně o celý film a možná i o svoji nejvýdělečnější hvězdu, která by těžko měla potíže hledat práci jinde.

Co teď? To musí rozhodnout nový šéf Disneyho Rich Ross. Riskne tuhle velkolepou podívanou a bude doufat, že Depp s Verbinskim a Bruckheimerem vyrobí další Piráty? Nebo se rozhodne šetřit a nadělá si veliké problémy nejen při obsazování pátého výletu do Karibiku? Monstrózní dilema, jehož výsledek bude hodně zajímavý, ať už bude jakýkoliv.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace