Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Velké změny u Star Wars


ikona
Mr. Hlad
star wars
Obraz se nám zlepší, Darth Vader vyměkne 

Hvězdné války jsou největší filmovou ságou všech dob a kdo tvrdí něco jiného, koleduje si o výsměch a opovržlivé pohledy ze strany svého okolí. To jen aby bylo jasno. Na Blu-rayích uvidíme všech šest filmů už šestnáctého září a pochopitelně se na ně dost těšíme. Ale zároveň se i bojíme, protože George Lucas už v minulosti několikrát dokázal, že mu jeho vlastní dílo není svaté a že se rád ke svým filmům vrací a předělává, překopává, doplňuje a upravuje. A fanoušky to pěkně štve. Některé změny jsou pochopitelně k dobru, dočkáme se viditelné vymazání ruky loutkaře u wampy v Impérium vrací úder nebo jasnějších barev světelných mečů. Problém s tím, že některé části obrazu, které u DVD verze nebyly kvůli špatnému ořezu stran vidět, je také vyřešen.

Ale za všechno dobré se platí a ani tentokrát George Lucas nehodlá vypustit Hvězdné války do světa tak, jak jsme zvyklí. Emocionální vrchol Návratu jediho, ve kterém se Darth Vader rozhoduje, jestli je mu bližší temná strana síly (smažící Luka Skywalkera blesky) nebo jeho vlastní syn, je jedním z nezapomenutelných momentů celé série. A teď, asi aby bylo všem jasné, že Darth Vader nechce, aby Palpatine zabil jeho syna, dostaneme velké a hlasité NE.

Jedno jediné slovo může naprosto zničit atmosféru celé scény a u některých fanoušků možná i zásadně ohrozit touhu vlastnit Hvězdné války na blučku. Samozřejmě je tu stále šance, že vyrobené video mate a šíří poplašnou zprávu, ale pokud ne, tak budeme nad novými Star Wars plakat nejen kvůli vytuněnému Yodovi.

A to i přes to, že teď Hvězdné války vypadají takhle, takhle a takhle hezky. Ale co, budeme do poslední chvíle doufat, že je to fake.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace