Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zabily Opice konečně Nezvratný osud?


ikona
Cival
tržby
Kvalita lákala, slabé novinky paběrkovaly. Co to znamená pro sérii Nezvratný osud? 

Trh není vždy a ke každému spravedlivý, a proto se nezřídka stává, že kvalitní bijáky pohoří, zatímco strůjci shitů se topí v dolarech. Tentokrát to ale vůbec neplatilo. Každý dostal, co si zasloužil. Na první pozici amerického kasovního žebříčku se tak mohlo udržet chválené scífko Zrození Planety opic.

James Franco o tomhle projektu už určitě nepochybuje. Kritici totiž tleskají po celém světě, diváci jsou spokojení a prachy se sypou. Mohutný otvírák a desítky milionů ze zbytku světa se na americkém území podařilo o uplynulém víkendu rozmnožit o dalších 27 milionů (celosvětový součet momentálně atakuje dvě stě mega). Opice se dostanou jednoznačně do kladných čísel a z pozice jednoho z nejmilejších zastavení letošního léta se vydají vstříc dalšímu dílu. Foxové si na něm dají určitě sakramentsky záležet, protože Opice jsou zatím jejich jediným opravdu nekompromisně úspěšným blockbusterem letošního roku.

ZÁMOŘSKÉ TRŽBY FILMŮ O PLANETĚ OPIC

Rovněž velmi pozitivní recenze a stejně vysoký divácký rating 8/10 na IMDb vytlačil na stříbrný stupínek politicky korektní melodrama Proti pravidlům. Emma Stone tu hraje jednu z chrabrých bílých žen, které chtějí zamezit šikaně černošských hospodyněk na zkostnatělém americkém Jihu. Tahle knižní adaptace má patinu klasického hluboce lidského dojáku od Disneyho, ale s ohledem na výborné reference věřme, že nepůjde jen o ždímání slz na vzletnou společenskou objednávku. Leccos naznačuje i fakt, že vesměs spokojené publikum nechalo za pět dnů promítání v pokladnách 35 milionů dolarů. S tímhle vkladem se film bude překvapivě hnát ke stomilionovým tržbám.

Úspěch navíc vystřelí ještě výš akcie Emmy Stone. Hubaté americké zlatíčko má za sebou hit Easy A a kvalitní romantiku Bláznivá, ztracená láska, před sebou pak nového Spider-Mana. Žádná jiná mladá kočka, která se neproducíruje v Twilight sáze, nemá takhle našlápnuto. Respekt.

TRŽBY FILMŮ EMMY STONE

Velmi průměrné ohlasy naopak provází pátý díl Nezvratného osudu. Reakce hraničí až s nezájmem – jak by ne, když jde o tak vyvařenou sérii – což se muselo projevit i v pokladnách. Osmnáct milionů zaostává o třetinu za otvírákem předchozího Nezvratného osudu, takže je jasné, že pětka v Americe dopadne nejhůř ze všech dosavadních dílů (zvlášť když zohledníme inflaci a dražší 3D vstupné).

Z konce série se ovšem ještě radovat nemůžeme. Čtyřka totiž ve zbytku světa utržila 119 milionů, a pokud podobný výsledek náhodou zmákne i pátý Osud, může se tenhle nudný krvavý tyjátr konat třeba i pošesté. Ale snad jsme tolik nezlobili…

AMERICKÉ TRŽBY FILMŮ ZE SÉRIE NEZVRATNÝ OSUD

Za čtvrtými Šmouly, kteří to už v pohodě dotáhli na sto mega z Ameriky a čtvrtmiliardu celosvětově, bohužel zapadla akční komedie 30 Minutes or Less. Nový počin tvůrců Zombielandu není podle reakcí tak svěží, jak se mohlo zdát z trailerů, a i proto v kinech prošumí. Třináctimilionový otvírák je zklamáním – Zombieland měl skoro dvakrát větší rozjezd. 

Na šestce polykají další hořkou pilulku Kovbojové a vetřelci. Je jasné, že za mořem neutrží ani sto milionů. Aura velkého popcornového rozčarování se naplňuje.

Sedmý Kapitán Amerika si spokojeně přepočítává průběžných 156 milionů z amerických kin. Dojemná komedie Bláznivá, zatracená láska jich má prozatím o sto míň. Podle kvalit a hereckého obsazení se u ní tipovaly rozhodně větší sumy.

Do první desítky žebříčku se vešel ještě nominálně třetí nejúspěšnější film všech dob Harry Potter 8 a komediální fiasko V cizí kůži. Na jedenácté příčce si slušných pět milionů připsal koncertní film pro fanoušky seriálu Glee.

Kompletní pořadí tržeb zde.

Za týden jde do kin nová verze hororu Noc hrůzy, romantika s Anne Hathaway Jeden den a nové dobrodružství se Spy Kids, které bude pro jistotu rovnou ve 4D. Nejvíc jsme ale zvědaví na nového Barbara Conana! Info o čtvrteční MZ projekci Conana zde!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace