Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jak Johnny Depp vyfasoval červenou


ikona
imf
gore verbinskijohn carterjohn carter of marsjohnny deppthe dark towerthe lone ranger
Po průšvihu s Craigem a Fordem to chlápci v klobouku zase pěkně odskáčou. 

Zatímco v nízkorozpočtových vodách začíná bublat remake Vinnetoua (osobně jsem si myslel, že po německé parodii Manitouova bota je tohle téma dokonale vyčerpané), Hollywood po vlažném otvíráku Kovbojů a vetřelců zachvátila panika. Jako by nestačila zrušená adaptace Kingova opusu Temná věž, teď Disney zatrhnul Bruckheimerovi několik let chystaného Lone Rangera, do kterého akční producent stihnul navézt Johnnyho Deppa a Gorea Verbinskiho, známou dvojku z první pirátské trilogie.

Se čtvrtými Piráty měl Bruckheimer štěstí, ale jeho pověst u Disneyho zůstává nadále trochu pošramocená (na Prince z Persie se zjevně ještě nezapomnělo). Opatrné jazyky sice tvrdí, že osud westernové akční komedie, která měla napřesrok otvírat těsně po Hobitovi, je pořád ještě nejistý. Disneymu ale zjevně došla trpělivost, když viděl tržby konkurenční sázky na netradiční western. A hlavně pochopil, že Bruckheimer se nedostane s rozpočtem pod 200 milionů. V jednu chvíli se dokonce mluvilo o čtvrt miliardě, která se nakonec usmlouvala na 232 milionů. Tenhle ranec navíc za projekt, ve kterém mají Bruckheimer, Depp i Verbinski tučná procenta ze zisků nad rámec pohádkových platů na dřevo.

Škrtnutí Lone Rangera ale není zas takové překvapení, když vezmeme v úvahu, že v Evropě kultovní postavu amerického rozhlasu skoro nikdo nezná. Podobný problém možná bude řešit i John Carter, další Disneyho horký brambor, jehož rozpočet vystoupal někam k 250 milionům (tlačeno pouze riskatní sázkou na budoucí hvězdnou kariéru Taylora Kitsche). Může sice těžit ze sci-fi zápletky, na rozdíl od okoukaných westernových kulis, ale kdybychom si měli vsadit na tuhle hollywoodskou ruletu, dáme na hraný velkofilm prachy spíš Verbinskimu než režisérovi Hledá se Nemo. Tak či onak je to jeden z největších zrušených blockbusterů za dlouhou dobu a důkaz toho, že prachy chybí všude, ačkoliv to každý při běžné konverzaci zapře. Po letošní vybíjené v pokladnách kin bychom se mohli dočkat toho, že hollywoodská inflace na chvíli zamrzne. Tedy hned poté, co zamrzne peklo.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace