Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Marvel udává Thora, chystá Strážce galaxie


ikona
KarelR
doctor strangeguardians of the galaxykenneth branaghmarvelthor 2
Co čeká marvelácký filmový vesmír? 

Zatímco se u DC snaží tvrdit, že Green Lantern vlastně není průšvih epických rozměrů (a mají Catwoman s dost podivnými hi-tech brýlemi), Marvel takové problémy rozhodně nemá. Thor i Kapitán Amerika se povedli a navíc vydělávají slušné peníze. Joss Whedon dává dohromady Avengers, kteří by mohli splnit nejeden comicsový sen. A všechno se vůbec zdá být na nejlepší cestě k tomu, abychom v budoucnu dostali pár fajnových marvelovek. Tou první (po Avengers) bude Iron Man 3, kterého natočí Shane Black. Následovat bude Thor 2, který taktéž změní režiséra.

Už nějakou dobu se ví, že Kenneth Branagh asgardského superborce opouští. Místo něj si chce střihnout nějaký menší projekt, což by mimochodem mohla být adaptace románu The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, v němž třicetiletá londýnská spisovatelka sbírá válečné prožitky svých sousedů. Jestli vás to láká víc než blonďák s obřím kladivem musíte posoudit sami. Novým režisérem Thora 2 by každopádně mohl být Brian Kirk.

Kdo že? Nebojte se, nejste sami, kdo tohle jméno slyší poprvé. Marvel pro režii druhého Thora zvažoval Drewa Goddarda, Jamese McTeigueho, Noama Murra nebo třeba Brecka Eisnera. Nakonec ale poslal nabídku televiznímu oblíbenci, kterého si na jeden dva díly půjčili showrunneři Dextera, Tudorovců, Luthera nebo Boardwalk Empire. Nejdůležitější tu ale zřejmě byla Kirkova poslední štace u HBO, při níž dal dohromady hned tři epizody Hry o trůny.

Obě strany teď intenzivně jednají o tom, jestli Kirk dalšího Thora opravdu natočí. Marvel ale mezi tím neotálí ani na ostatních frontách. Čím dál tím víc projektů dostává razítko "reálně připravujeme", a právě do téhle fáze se vedle Ant-Mana a zatím pozastavených Runaways posunul mystický mág Doctor Strange. Jeho filmový debut má čerstvě hotový scénář od Thomase Donnellyho a Joshuy Oppenheimera (Dylan Dog, nový Barbar Conan, chystané Uncharted), a je tedy jen otázkou času, kdy se mu začne hledat režisér a hlavní představitel. Patrick Dempsey už několikrát řekl, že by mu tahle role nevadila. Třeba teď konečně dostane vytoužený telefonát.

O něco dál od scenáristických bojů (v aktivním vývoji) se nachází Guardians of the Galaxy (aka Stražci galaxie). Méně známý marvelovský tým sestává z hrdinů jako Star-Lord, Phyla-Vell nebo Drax the Destroyer, žije v 31. století ve vesmírné stanici a ochraňuje... ehm, galaxii. Zní to jako hodně nebezpečná věc (obzvlášť po problémech konkurenčního Lanterna), doufejme tedy, že Marvel neztratí soudnost. A zvládne případnou adaptaci se stejnou grácií, s jakou zatím posílá na plátna norské bohy a americké patrioty.

Co říkáte na Briana Kirka v Thorově hledáčku? Zajímá vás filmový Doctor Strange? A myslíte si, že nakonec vzniknou Strážci galaxie? Na tenčí půdě už se Marvel dlouho nepohyboval...

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (14)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace