Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Transformeři desátým miliardovým hitem historie!


ikona
Cival
transformerstržby
Bay se Spielbergem bouchli šampaňské... 

Tak potřetí… a letos nejspíš i naposledy. Ještě jednou můžeme během letošního léta sledovat, jak se rozšiřuje prominentní společnost miliardových bijáků. Znovu v tom má prsty sequel, opětovně jde o nákladnou velkoprodukci ve 3D a… a zase to nebude ani náhodou stačit na Jamese Camerona. Tak vysoko ale třetí Transformeři samozřejmě necílili. Tvůrci primárně pomýšleli právě na metu jedné miliardy dolarů utržených v kinech celého světa. Misi se podařilo splnit a vysněná bariéra padla, když si snímek připočetl k 340 milionům z Ameriky 663 mega ze zbytku světa.

Transformeří miliardový zářez je hlavně velkým vítězstvím 3D.Počet miliardářů se nám rázem rozrostl na rovných deset kusů. Před startem léta, kdy se trh potýkal s prachmizernými kasovními výsledky většiny snímků, přitom bylo takto úspěšných snímků jen sedm. V červnu se ale k miliardě dopracovali čtvrtí Piráti z Karibiku a o minulém víkendu zaokrouhlil svůj monumentální nálet na pokladny Harry Potter. Proti němu Transformeři nemají šanci, jak co se týče rychlosti, tak i mohutnosti. K cíli se prostříleli pomaleji, s lehkým váháním. Po měsíci v kinech se ale Michael Bay přeci jen dočkal a slaví svůj první miliardový megahit.

ŽEBŘÍČEK CELOSVĚTOVĚ NEJÚSPĚŠNĚJŠÍCH FILMŮ HISTORIE

Co z toho vyplývá? Třeba to, že třetí Transformeři budou navzdory všem rozpakům hodnoceni studiovými monarchy jako úspěch. Nebo to, že čtvrtého dílu se určitě dočkáme i bez Michaela Baye (tipuju lanaření Petera Berga, Stephena Sommerse nebo Justina Lina). Transformeří miliardový zářez je ale hlavně velkým vítězstvím 3D. Všichni mudrci Hollywoodu si totiž musí moc dobře uvědomovat, že právě díky dodání třetího rozměru se i nikterak geniální sequely první půlky léta zvládly přehoupnout přes miliardu. Dražší vstupné a nasazení ve stále neokoukaných IMAXech jednoznačně zabírá. Přestože si u většiny snímků stěžujeme na tmavé projekce a zbytečné machrování s 3D formátem, finance mluví i rok a půl po Avatarovi jednoznačně ve prospěch trojrozměrných blockbusterů.

Roboti mají alespoň tu výhodu, že jim stereoskopický formát slušel. Problémy téhle neskromné oslavy bayovských atrakcí byly někde jinde. Na hodně z nich se ale nejspíš zapomene, protože Bay má ve filmografii veleúspěšnou trilogii, jejíž finále dotlačil do první desítky historických tabulek. To se v Hollywoodu počítá. Tak moc jako máloco jiného.

Nuže. Co přijde příště?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (45)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace